Filosofie

Als meer mensen zouden doen waar ze voor bedoeld zijn, zou het beter gaan met de wereld.

In deze gejaagde tijd komen prille en persoonlijke ideeën echter vaak tot stilstand. Inspiratie vervliegt, twijfels steken de kop op. Door weg te blijven van wat ons tot leven brengt, beperken we niet alleen onszelf. Velen van ons zijn niet op hun plek, waardoor het geheel niet meer klopt.

Idéfix is ontstaan uit het verlangen om mensen te helpen gehoor en gestalte te geven aan hun slapende ideeën. Deze ideeën liggen niet in de buitenwereld te wachten, maar in ons zijn besloten. Ze zijn hoogstpersoonlijk en fluisteren ons steeds weer toe over de rol die we zouden kunnen vervullen – en op welke plek.

We kunnen naar deze ideeën leren luisteren: het gaat daarbij niet om vinden wat we willen doen, maar durven toegeven aan wat we diep van binnen al weten. Zo kunnen ideeën uitgroeien tot initiatieven. Een eigen hoedenwinkel openen, een biografie schrijven over je legendarische overgrootvader, een plek in die prachtige organisatie, een atelier waar je op je bloten voeten kunt werken - niets is te gek, tenzij je dat jezelf voorhoudt.

Het magische is dat als je je werkelijk met jouw idee verbindt, het voor jou gaat werken. Dan brengt het je gaandeweg naar jouw plek en wordt je onderweg steeds zichtbaarder in wie je bent. Een teer én krachtig proces. Het is nooit te laat om toe te geven aan wat je echt wil doen. Bij Idéfix word je wakker en kom je in beweging met wat je het liefste doet.

 
hoofdveer.jpg
24a59a66a5b40709994bcc0da323ccad.jpg
 
 

continu Proces

We zien het waarmaken van ideeën - en daarmee het uiting geven aan wie je bent - niet als een lineair proces. Het is een continue beweging van ontdekken, verbinden en waarmaken. Bij Idéfix zetten we deze beweging in gang met het 90 Dagen Programma en events. Bloemgracht 99 is een ruimte voor onverwachte ontmoetingen, verhalen die prikkelen en zinnige stappen.  

Lemniscaat_03.png

ONTDEKKEN - Verken je verlangen
Er zijn momenten in het leven waarop je verlangt naar een helder idee van waar je naartoe wilt. Welke rol wil jij innemen en op welke plek? Als je innerlijke geweten je toefluistert dat je niet op je plek bent is het tijd om ruimte te maken voor wat eerder nog niet mogelijk leek. Inspiratie zit in alles; door wakker te zijn en een gevoeligheid te ontwikkelen voor wat voor jou klopt, wordt zichtbaar wat jij tot uitdrukking wil brengen in de buitenwereld.

VERBINDEN - Durf te delen
Door je wens kenbaar te maken word je zelf vollediger zichtbaar. Deze beweging van binnen naar buiten is een van de meest kwetsbare in het proces, maar tegelijkertijd de meest noodzakelijke. Als je deze stap wil vermijden of uitstellen mis je een grote kans, namelijk om je idee in verbinding met anderen te (laten) verrijken, tastbaarder te maken en nieuwe mogelijkheden te herkennen. Alleen de beweging van binnen naar buiten maakt je idee levensvatbaar.

WAARMAKEN - Vind je ritme
In het realiseren van je idee zijn er veel dingen die je ritme kunnen verstoren en die je moet overwinnen. Hoe doe je dat? Hoe ga je om met tegenslagen en hoe blijf je onderweg trouw aan jezelf? Soms vraagt het om je grenzen te verleggen en soms juist om grenzen te stellen. Vind jouw ritme en het vertrouwen om te kunnen blijven waarmaken.