Ik maak altijd veilige keuzes. Meestal geven die me voldoening maar er komt een moment dat je gevoel spreekt en vertelt dat je toch iets anders leuk vindt. Dat is bij mij gebeurd.

Sinds 2015 heb ik steeds banen gehad waar ik maar een half jaar bleef hangen. Er waren steeds logische redenen om te stoppen en ik kon deze keuzes dus goed verdedigen. Toch is het bij mij ergens gaan kriebelen, dat kleine stemmetje dat zei: "Ligt het niet aan jou in plaats van al die logische redeneringen?". Dat stemmetje bleef hangen. Ik ben aan mijn zesde baan begonnen, ook weer een veilige keuze, maar heb met mezelf afgesproken dat ik ook bezig ga met het kriebelen. 

Ik maak altijd veilige keuzes
Tom2.jpg

Ik wil een oermannen-weekend organiseren waarin ruimte is voor mannen om hun kern terug te kunnen vinden en waar ruimte is voor vriendschap, leren samenwerken maar ook problemen met elkaar bespreken. Het is niet de bedoeling hier een ‘suf’ gedoe van te maken, er moet gewoon gewerkt worden en objecten gecreëerd worden. Met het doel die sterke ‘niet-emotionele’ laag die veel mannen om zich heen hebben gebouwd los te kunnen laten en hier ruimte en tijd aan te besteden als dat nodig is. 

Waar je het bos in mag lopen, een boom uitzoekt en mag omzagen
Tom3.jpg

Ik zoek dus een plek die veilig is, midden in de natuur in een groot en diep bos. Waar het water stroomt en de bergen steeds maar hoger worden. Waar je eindeloos kunt lopen en je steeds een nieuw pad kunt vinden. Waar het water voorbij stroomt en je de vis uit het water kunt halen. Waar je het bos in mag lopen, een boom uitzoekt, deze mag omzagen en deze vervolgens gebruiken om een kampvuur te bouwen. Ik zie een open plek midden in het bos waar we slapen in zelfgebouwde hutten of tipi’s. Aan het eind van de dag zal het eten boven dit zelfgemaakte vuur bereid worden.

 
Tom1.jpg

Tom nam deel aan het 90 Dagen Programma

Contact:
Tips voor plekken zijn welkom! En wil je zelf wel mee op oer-mannen weekend? Stuur dan een mail naar tomhoenderdos@gmail.com

Idéfix