Op het moment dat ik bij Idéfix kwam wist ik vooral dat ik niet door wilde in mijn baan: een Japanse multinational op de Zuidas.

Ik wilde een eigen ontwerpbureau, maar heel concreet was dat nog niet. De eerste uitkomst van mijn sessies bij Idéfix was dat ik mezelf openstelde voor nieuwe dingen. Ook had ik steeds in mijn achterhoofd: “ik wil iets voor mezelf doen”. Anne en Kirsten zeiden: “begin klein” en dat gaf veel rust in mijn hoofd. Met mijn eigen ontwerpbureau als groter plaatje ging ik aan de slag met kleine stappen.

2b4a1e56-d2a2-4e1f-86db-ca8f08a2aa6e.jpg
Ik wilde een eigen ontwerpbureau, maar heel concreet was dat nog niet

Zo ging ik bij een bureau werken waar ik wél wilde zijn. Toen kwam ik met het idee in aanraking waar ik nu mee bezig ben, samen met twee jongens: Wander. 

Dit is een kompas dat niet naar het noorden wijst, maar hemelsbreed weergeeft hoe ver jouw bestemming is. Daarmee willen we zorgen dat mensen meer om zich heen gaan kijken als ze in een vreemd stad zijn.

wyzer1.jpg

Alsof je aan iemand vraag: “Waar is het Rijksmusem en dat iemand zegt: “Dat is ongeveer die kant op, zeg 25 minuten lopen”. Dan kun je vervolgens verrast worden, je eigen route kiezen. 

Achter ideeën zit een bepaalde behoefte; ze zijn een richtinggever
wyzer2.jpg

Ik denk dat veel ideeën gaan over de persoonlijke weg die iemand aflegt. Iets waar jij gelukkig van wordt en dat ook antwoord geeft op de vraag: wat wil ik bijdragen aan de wereld? Ideeën ontwikkelen zich door een bepaalde behoefte, in die zin zijn ze vaak een richtinggever. Bij mij gaat dat over mensen verbinden met hun omgeving, hen uit dat scherm halen en iets slims ontwikkelen om dat leuker en makkelijker te maken.

 
Peter.jpg

Peter nam deel aan het 90 Dagen Programma

Contact:
wyzer.co

Idéfix