Jij ziet de wereld op een andere frequentie
 

Al van jongs af aan wist ik: ik kijk anders naar mensen en de wereld dan de rest. De meesten zien zwart wit maar ik zie kleuren. We zien dezelfde objecten, maken dezelfde dingen mee, alleen verschillen we in onze interpretatie ervan. We horen hetzelfde, maar ik hoor het net wat anders. Alsof ik op een AM-frequentie zit en alle andere mensen op FM. Zo kan ik heel veel halen uit je houding, je stem, intonatie, de blik in je ogen en je gedrag. Ik pik alle signalen haarfijn op en onthoud de kleinste details.

Maar wat moest ik met al deze prikkels? Ik wist het niet en de mensen om mij heen wisten ook niet goed hoe ze met mij om moesten gaan.

 
 

De Idee-fixe


Twee jaar geleden, tijdens een yoga-retraite had ik een ontmoeting met een bijzondere vrouw, Alexandra. Ik raakte met haar in gesprek en zij zag wie ik ben. Zij sprak met mij op dezelfde frequentie. Voor het eerst in mijn leven sprak ik met een gelijke en kreeg ik erkenning: ‘Er is niks mis met jou, jij bent volkomen normaal, jij hebt gewoon een andere bril op je hoofd. Jij ziet de wereld op een andere frequentie.’ Dit moment was magisch. Alles viel op zijn plek. Alsof ik mezelf voor het eerst in een spiegel zag. Ik heb de muziek hard opgezet en uren gedanst.

Dat waarvan ik dacht dat het me in de weg zat bleek mijn grootste talent te zijn. Ik heb gewoon een extra level. En hiermee kan ik ook anderen helpen. Tijdens mijn gesprek met Alexandra zag ik dat ook voor me: zoals zij nu met mij praat zo wil ik straks met anderen praten. Mensen gaan helpen hun talent te ontdekken en in te zetten. Met talent word je geboren, dat zit in je. Alleen moet je soms geholpen worden dit talent te herkennen en te ontvouwen. En daar wil ik een programma voor maken. Ik wil dat jij leert bij je eigen talent te komen. Dat jij iets hebt wat anderen niet hebben en dat je potentie hebt daar wat van te maken.

Bij alles wat ik nu doe stel ik mijzelf de vraag: ‘Draagt dit bij aan mijn doel?
 

De Beweging


Echt in beweging met mijn idee kwam ik pas toen ik deelnam aan het 90 Dagen Programma bij Idéfix. Tijdens de eerste Verbeeldingsavond ontdekte ik dat mijn idee bijdraagt aan het waarmaken van een droom. In mijn droom zie ik mijzelf zitten in mijn droomhuis op The Hamptons in New York, een jaartje of vijftig, op blote voeten in een strakke gerafelde spijkerbroek en zo'n wijde cashmere trui met een kopje thee, uitkijkend over de zee. Mijn talent programma staat als een huis en klopt helemaal. En ik zit daar te chillen, te genieten en ik denk: Hier heb je voor gewerkt, je legacy staat! En dat gevoel wat mijn droom mij geeft is magisch.

De avond was een enorm intense ervaring; ineens had ik heel helder voor ogen waar ik naartoe wilde werken. Bij alles wat ik nu doe stel ik mijzelf de vraag: ‘Draagt dit bij aan mijn doel?’

Maar soms is het heel moeilijk om te dromen. Voelen je dromen onbereikbaar. Dit overkwam mij ook in een periode waarin ik een vette burn-out had. Ik ben daar uitgekomen door keihard te werken aan mijzelf en mijn gezondheid. Ik ging sporten, gezond eten en een regelmatig leven leiden. En langzamerhand kwam er een moment dat ik ineens heel helder wist: ik heb een keuze! Ik kies ervoor om weer gezond te worden, ook al ben ik nog niet blij. En ik blijf dromen, ook al lijken ze nog zo ver weg.

Ook tijdens het 90 Dagen Programma kwamen er bij een volgende avond allerlei blokkades naar boven en ging ik veel smaller kijken. Maar op een van de laatste avonden brak dat weer open, ook omdat ik me al een stuk zelfverzekerder voelde dankzij het traject.

Het mooie is dat ik ook zelf blijf groeien dankzij al deze mensen.
 

Het waarmaken


Ik werk nu met vier talenten. Of ik noem ze eigenlijk mijn trailblazers, waarbij ik zag: die kunnen groot worden. De mensen die ik wil begeleiden moeten ook echt graag willen. De beste willen zijn en ervoor willen gaan. Toppers moeten het zijn want the sky is the limit. Zo ben ik zelf ook. Als ik jou duizend procent geef dan wil ik dat ook terug.

Dat strandhuis uit mijn dromen, dat wordt een clubhuis waar al mijn talenten samenkomen. Het is ingericht door de interieurstylist die ik heb begeleid. Hij maakt weer gebruik van een presentatiecoach die weer kan sparren met een schrijver, die weer een stoffenmaker kent en zo ontstaat er een mega netwerk. En daar ga ik dan tussen zitten chillen en dat is te gek!

Ik ben er nog lang niet hoor. Ik zit pas op 10%. De 90 Dagen waren echt mijn kick-off omdat ik toen wist: dit staat me te doen. Ik geef mezelf zes jaar om mijn idee uit te werken, te bouwen en te creëren. Ik moet ontwikkelen, nog op mijn bek gaan, succesverhalen verzamelen, meters maken. Maar het mooie is dat ik ook zelf blijf groeien dankzij al deze mensen.

Ik wil dat dit programma straks toegankelijk is voor diegenen die écht willen en alles willen geven. In ruil daarvoor ontvang ik hun talent. Daar zijn ze mee geboren en het is 'gratis’ en dat vind ik mooi.

 
 
IMG_1150crop.jpg

Contact met lisa:

Lisa Labadie
lisa@pieceofwork.nl
06 - 41 21 31 02

Lisa nam deel aan het 90 Dagen Programma bij Idéfix


Dit verhaal is opgehaald en geschreven door Merel Metzing

Idéfix