Het woord ‘ademruimte’ was er voordat het idee er was. Ik vond het een mooi woord en dacht gelijk: daar moet ik iets mee. Het zaadje was geplant.

Het woord ‘ademruimte’ was er voordat het idee er was

Vervolgens werd het idee langzaam concreter. Ik kwam echter niet in beweging met mijn idee. Ik maakte het in mijn hoofd heel groot, wilde heel veel en het liefst ook direct perfect, wat een verlammend effect op mij had. Daarnaast zorgde de waan van de dag en mijn drukke baan als advocaat er ook voor dat ik mezelf onvoldoende ruimte gaf voor mijn idee.

Kortom, er gebeurde niets. Intussen snakte ik naar wat ademruimte; om even stil te staan in plaats van maar door te blijven rennen. Ik ben op reis gegaan, heb een stap teruggezet. Juist door even stil te staan werd mijn richting helder. Bij terugkomst kwam Idéfix op mijn pad en durfde ik volmondig ‘ja’ te zeggen tegen mijn idee. 

 
55d3f9a53ac653436c86a6dc7658ab6e.jpg
50551a9a8e887019e6e98750e9bc42b7 kopie.jpg

Bij Idéfix werd zichtbaar wat ik wil: het creëren van ademruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik zag een helder beeld van een pand in Amsterdam met verschillende ademruimtes; open en licht, wild en groen, of gevuld met muziek. Mijn eigen behoefte werd mijn wens: ik wil bijdragen aan een maatschappij met meer ademruimte. 

In het programma van Idéfix werd ik gestimuleerd om klein te beginnen en bedacht ik me: zou ik niet alvast stappen kunnen zetten zonder dat ik daar direct een heel pand voor nodig heb? Zo kwam ik op het organiseren van pop-up ademruimte op verschillende verrassende locaties in Amsterdam. Zo zet ik kleine stappen, zonder dat het hele grote idee er gelijk hoeft te zijn. 

Door het letterlijk uit te spreken, werd mijn idee de wereld ingeslingerd

Als gevolg van de beweging groeide ook langzaam het besef dat ik mijn huidige baan moest loslaten. De veilige basis en de zekerheid van een maandelijks salaris waren niet meer genoeg.  Alhoewel het ook eng was dit los te laten, groeide ik geleidelijk in dit besef en voelde het uiteindelijk als de enige juiste keuze. 

Bij Idéfix heb ik ‘ja’ gezegd tegen mijn idee. Door het letterlijk uit te spreken, werd mijn idee de wereld ingeslingerd. Zo heb ik mezelf toestemming gegeven om ook echt met het idee aan de slag te gaan en kwam ik in beweging. 

 
Linda.jpg

Linda nam deel aan het 90 Dagen Programma

Contact:
offlinemeditation.com

Idéfix