Eigenlijk ben ik niet aan het doen wat ik moet doen, daarom ben ik steeds zo zoekende
 

Mijn hele leven al bevind ik mij in een rush. Ik leef altijd in de hoogste versnelling, steeds weer bezig met iets nieuws. In een tempo alsof ik nog maar heel kort de tijd heb. Zo heb ik drie studies gevolgd en afgerond. Maar telkens weer kwam ik uit op datzelfde punt: nee, dit is niet wat ik zoek! Het steeds opnieuw het uiterste van mezelf vergen door een nieuwe (studie)richting in te slaan leverde mij zoveel stress op. Ik raakte telkens ver van mezelf verwijderd en voelde me stuurloos. Want ik vond zoveel leuk maar ik kon gewoon niet datgene vinden waar ik echt in uitblonk en dat maakte mij onzeker: zal ik dat ooit gaan vinden?

 
 

De Idee-fixe


Weer ging ik op zoek naar iets nieuws. En bij Idéfix kwam ik binnen met een idee gericht op mijn business als grafisch ontwerper. Maar tevens had ik behoefte om onderdeel uit te maken van een gelijkgestemde community: bewuste mensen die op zoek zijn naar diepgang en naar antwoorden op vragen over zichzelf. En dat was precies wat ik vond bij Idéfix. Hier kon ik mezelf verbinden met fijne, toegankelijke mensen die elkaar inspireren.

Ik startte met het 90 Dagen Programma om mijn nieuwe idee wakker te maken en verder uit te werken. Want ik wil zo graag iets unieks in de wereld zetten waarmee ik anderen kan helpen op het gebied van branding en design. En hoe dat er dan precies uit moet gaan zien wilde ik door deelname aan het programma verder ontdekken en uitwerken.

 
Als ik vertraag merk ik dat in die stilte juist heel veel antwoorden liggen
 

De Beweging


Maar tijdens de eerste Verbeeldingsavond zag ik helemaal niks. Dat vond ik eerst heel lastig omdat anderen heel levendige visualisaties hadden en ik helemaal niet. Maar toen kwam het inzicht: het is juist in deze stilte waar voor mij heel veel antwoorden liggen. Want wat als ik eens helemaal stilsta, mezelf niet focus, uit die rush stap en even helemaal geen idee heb? Als ik eens alles loslaat, geen richting heb en gewoon kijk wat er op mijn pad kom?

Ik ben een sensitief en spiritueel mens maar dacht altijd dat het in deze snelle wereld beter is jezelf te focussen op andere capaciteiten. En daarom ben ik ook nog steeds zo zoekende, omdat ik eigenlijk niet aan het doen ben wat ik moet doen. Tijdens het 90 Dagen Programma heb ik gemerkt dat hoe meer ik vertraag, hoe meer antwoorden er komen. En ik heb gezien dat ik, om alles los te kunnen laten, eerst nog een reis moet maken. Een innerlijke reis en een droomreis.

Ik heb voor het eerst in mijn leven eens geen idee
 

Het waarmaken


Voor die droomreis heb ik nu een fantastische campervan gekocht. En daar ga ik mee op reis. Zonder plan, zonder richting en zonder tijdsplanning. Zodat ik mezelf helemaal kan openstellen en kijken wat ik kan creëren zonder het van tevoren te sturen. Ik volg de route die in mij opkomt en wat goed voelt. Uiteindelijk zal ik uitkomen bij iets waar ik helemaal in mijn kracht zit en gaan doen waar ik echt heel goed in ben. En dit is nu zo kloppend voor mij. Het geeft mij eindelijk rust, vertrouwen en heel veel nieuwe energie.

 
 
santa+severa.jpg

Contact met Lian:

Lian Groot
06 81 50 49 80
lian@brand-fuel.nl
www.brand-fuel.nl


Dit verhaal is opgehaald en geschreven door Imca Schoots

Idéfix