De grootste pijn als je niet in beweging bent met je idee is volgens mij: dat je wél de ideeën hebt en daar met andere mensen over praat, maar het vervolgens niet echt doet. Als je ondertussen met andere dingen bezig bent dan waarmee je bezig wilt zijn. Als je het gevoel hebt dat je op de verkeerde plek zit. En allerlei ruis ertussen laat komen. Maar ondertussen wel heel erg over je ideeën nadenkt en droomt en er over praat.

Als je het gevoel hebt dat je op de verkeerde plek zit en er allerlei ruis tussen laat komen

Dit niet écht in beweging zijn met mijn idee deed me besluiten om aan Idéfix deel te nemen. Ik liet twijfel en zorgen de overhand nemen en ik luisterde vooral naar mensen die, bewust of onbewust, 'verstandige' adviezen gaven. Ik luisterde heel erg naar een mannetje op mijn schouder die allerlei bezwaren had tegen mijn ideeën.?

Idéfix gaf me een aantal heel praktische handvatten, die ik als ik weer eens vastloop ook zelf kan doen. Zo legden we bierviltje op de grond: een tijdlijn voor je zien, dan terugstappen en bedenken ‘wat zijn belangrijke stappen en wat is de eerste stap’. Heel simpel eigenlijk, het zijn dingen die ik de rest van mijn leven zou kunnen toepassen. Er werd een ontspannen sfeer gecreëerd. Objectief, maar wel betrokken. En er was een goede balans tussen met je hoofd bezig zijn, fysiek werk en ontspanning.

Ik luisterde naar het mannetje op mijn schouder dat allerlei bezwaren had
Jindra2.jpg

Nu, in de twee maanden dat ik bezig ben met mijn idee, voelt het vooral heel goed nu wél bezig te zijn met wat ík wil. Het voelt alsof ik nu op een goed pad zit, ik ga ergens naar toe. En dat ik niet meer stil sta, dat is het allerfijnste. Als ik Idéfix in één zin moet beschrijven dan zou ik zeggen: het doet echt wat het belooft. Het zet je volop in beweging. 

 
Jindra2.jpg

Jindra nam deel aan het 90 Dagen Programma

Contact:
offbeatcinema.nl

Idéfix