Met mijn gezicht in de buitenlucht en mijn handen door het verse groene gras, ben ik het allergelukkigst. Als ik in de natuur ben, kom ik dichter bij mezelf. Het voelt zo kloppend om in het bos, de hei of duinen te zijn. We zijn immers allemaal natuur! Toch is onze samenleving niet gericht op buitenleven.

Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst tot die realisatie kwam. Ik volgde een training waarin ons werd geleerd om out-of-the-box te denken. Daar zaten we dan, 15 dagen lang, 8 uur per dag in een non-inspirerende ruimte met witte leren stoelen. We hadden het over vrij zijn, maar ik voelde me opgesloten. Als we echt willen voelen hoe het is om los te latenn, waarom gaan we dan niet letterlijk uit deze ruimte? Slootje springen, moestuintjes bouwen, in de bomen klimmen, spelen! De locatie stond in een prachtig natuurgebied, maar we maakten daar helemaal geen gebruik van. Dat is toch ongelooflijk? 

We hadden het over vrij zijn, maar ik voelde me opgesloten

Het idee van trainingen volgen in de natuur liet me niet meer los en ik wist dat ik als projectmanager in een kantoorsetting niet gelukkig ging worden. Ik wilde iets doen waar mijn hart ligt en wat klopt.

Een paar jaar en een burn-out later, schudde Idéfix het idee in mij wakker. In de visualisatie zag ik een heel mooi stukje land midden in de natuur, met de prachtigste vergezichten van volle bomen en hoge bergen. Te midden van die plek stond een grote ruimte van glas. Hier kwamen mensen van over de hele wereld bij elkaar om te leren.

groenveters.jpg


Toen wist ik: ik wil mensen door middel van de natuur ook leren om dichter bij hun kern te komen. Met de natuur, niet alleen als trainingsruimte, maar ook als instrument. De natuur als spiegel om te kijken: waar ben je mee bezig? Wat is je hartenwens? Ik geloof dat als we echt durven te laten zien wie we zijn, met zowel onze mooie als minder mooie kanten, de wereld een stuk mooier wordt. Daar is lef voor nodig. Via mijn bedrijf Groene Veters begeleid ik teams, organisaties en individuen vanuit mijn rol als trainer & teamcoach naar leukere samenwerking en groei. En jaaa… we gaan tijdens deze dagen dus ook echt naar buiten! 

groeneveters2.jpg
 
Evaa.jpg

Eva nam deel aan de Verbeeldingsavond, onderdeel van het 90 Dagen Programma

Contact:
groenveters.nl

Idéfix