De ‘plek waar ideeën wakker worden’ liep ik binnen zonder idee. Ik dacht: ‘ik heb helemaal geen ideeën’. Maar toch lokte iets mij, de fijne sfeer, de rust. Het avontuur. Geen idee wat ik verwachtte of dacht te gaan vinden.

Ik dacht: ik heb helemaal geen ideeën

En nu, drie maanden later, heb ik een idee, een groots plan en een beginwebsite: Justbecause. Een platform waar persoonlijke ontwikkeling gekoppeld wordt aan sociaal ondernemen. Ik ga projecten organiseren in samenwerking met sociaal ondernemers waar iedereen vanuit eigen interesse of expertise aan kan bijdragen. Zo kun je iets doen dat er écht toe doet, zonder dat je zelf een ondernemer met goede ideeën hoeft te zijn.

1be0b792e8e959a409c00427ae3936d4.jpg

Je kunt een kijkje nemen in de keuken van social start-ups. Je kunt door simpelweg te doen wat je goed kunt of leuk vindt, bijdragen aan een positieve beweging. Ook kun je korting krijgen op leuke programma’s, coaches of lezingen die passen bij jou en hoe jij in het leven staat. Het gaat erom je je bewust wordt van waar je mee bezig bent en wat je wilt. 

En tegelijkertijd jeukt het: niks doen is geen optie meer

Ik merk om me heen dat er veel mensen zijn die op de een of andere manier iets willen betekenen of bijdragen, maar niet altijd zo goed weten hoe of wat of waar. Uit deze combinatie van bewust worden, een verschil willen maken en gewoon dingen doen, is Justbecause geboren. Het is nog helemaal in de beginfase en ik vind het super spannend om dit idee realiteit te laten worden. Waar ga ik allemaal tegenaan lopen? Tegelijkertijd jeukt het en is niks doen geen optie meer.

1cc75a8492d2e2ef17f598d092144ab0.jpg

Door mee te doen aan het 90 Dagen Programma van Idéfix heb ik de richting weer gevonden waar ik heen wil. Ik was het gevoel van inspiratie kwijt en wist even niet meer waar ik energie van krijg, mijn ideeën waren letterlijk slapende. Nu ga ik vol goede moed dit avontuur aan.

 
Anna.jpg

Anna nam deel aan het 90 Dagen Programma

Contact:
justbecause.com

Idéfix