Ik beweeg me in twee werelden die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben. Binnen de wereld van de geneeskunde staan de spelregels vast: in spoedsituaties zorgt het zwart-wit denken ervoor dat je snel kunt handelen. Door de strikte protocollen kun je snel schakelen, waardoor er niets aan het toeval wordt overgelaten – wat precies is wat je wilt als je op de eerste hulp belandt.

Ze lijken tegenovergesteld aan elkaar. De wereld van de geneeskunde, waarin niets aan het toeval wordt overgelaten, en de wereld van de kunst, die voor mij om het ontstaan van toeval draait

Zolang ik me kan heugen, schilder ik al. Wanneer ik me in deze wereld begeef, draait het om de kracht van het toeval. Als ik me overgeef aan het toeval dat ontstaat in het creatieproces, vormt zich in de kleuren en texturen een energie die voelbaar is. Hierin ontstaat voor mij de mogelijkheid om via mijn werk – dat veel symbolisme in zich draagt – iets universeels te delen met mensen.

Schermafbeelding 2018-06-06 om 13.38.20.png
Ik observeer, luister naar mijn gut feelingen weet vervolgens voluit, rechtuit, krachtig, te handelen

Ze lijken tegenovergesteld aan elkaar. De wereld van de geneeskunde, waarin niets aan het toeval wordt overgelaten, en de wereld van de kunst, die voor mij om het ontstaan van toeval draait. Toch zijn het twee uitingsvormen waarin het ten diepste om hetzelfde draait: uit je hoofd komen en je handelingen, bewegingen en keuzes laten voortkomen uit iets dat niets met je eigen ego te maken heeft. Of het nu het protocol van de spoedeisende hulp is, of de toevalligheden die in het creatieproces van een kunstwerk ontstaan. Ik observeer, luister naar mijn gut feelingen weet vervolgens voluit, rechtuit, krachtig, te handelen. 
 

Schermafbeelding 2018-06-06 om 13.36.09.png
Schermafbeelding 2018-06-06 om 13.37.03.png

Wat ik doe, krijgt voor mij betekenis als ik het met mensen kan delen. Ik hou ervan om te klussen, en niet alleen in de letterlijke zin van dat werkwoord. Samen verschillende onderdelen in elkaar zetten, en zo tot een nieuwe creatie komen geeft me energie. In gesprekken met mensen is dat wat ik graag doe: vanuit rare hoeken problemen bekijken, ideeën opbreken en uitkomsten verbinden. Om op die manier samen te beleven dat alles altijd in beweging is – een gebroken pols op de eerste hulp wordt gespalkt en heelt weer, een gekneusd creatieproces leidt tot een energiek kunstwerk, een probleem dat in een gesprek wordt besproken lost zich op. Daarin toont het leven zich voor mij in al zijn kleuren.

 
P1080011-3_vk.jpg

Ik ben
energiek, intuïtief, openend in mijn andere zienswijze

Wat ik nu het liefste doe
(denk-)werelden met elkaar verbinden, het gesprek aangaan met mensen

Idéfix is voor mij
de plek waar nieuwe ideeën en nieuwe contacten ontstaan

Mijn ontwakende idee
draait om het inzetten van mijn ervaring en zienswijze in adviserende gesprekken met de ander

Contactgegevens
obbetiddens.de
info@obbetiddens.de

 
Idéfix