Als kind staarde ik naar een wereld die volwassenen normaal leken te vinden. Ik zag mensen dingen doen die ik krankzinnig vond. Maar ze waren met zóveel. En ik kreeg zó vaak te horen dat 'dit is hoe het is'. Wat te doen?

Ik leerde voor school om zo snel mogelijk van school en huis te kunnen, ik studeerde omdat studeren is wat je doet, ik werkte omdat geld en moeten en verdienen. Iets bleef mij zeggen dat ik hier niet ben om te studeren voor een diploma om te werken voor geld om de rekening te betalen voor een leven waarin ik niet doe wat ik wil. En ik luisterde niet. Ik was te druk met schoppen en rebelleren en erbij horen.

Maar dit iets groeide. En groeide. En groeide. En weigerde toen z'n kop te houden.

Dit iets groeide, en weigerde toen z'n kop te houden | Mundo Resink.png
 

Vijf jaar na de start van mijn 'werkende' leven, in de nacht van 6 op 7 januari 2013, werd ik wakker. Het pad dat ik liep, de startup waar ik aan werkte, het geld dat we probeerden te verdienen: bullshit.

Ik bevond mezelf al jaren in dingen die compleet verkeerd voelden, elke keer met hetzelfde resultaat: shitty projecten, ongelukkige mensen, geen geld. Maar ik zag ook de keerzijde: elke keer dat ik bewoog vanuit een impuls die levend en juist voelde, ontmoette ik geweldige mensen, ontstonden er toffe projecten en kwam er geld.

portretten-44.jpg
 

Deze nacht loste m'n onderbuik alle twijfel op: leven hoort niet te zuigen; werk hoort niet te voelen als werk; het is niet zoals het is. Ik wíst dit, altijd al. Ik had alleen niet volledig durven vertrouwen.

Oké mooi, vanaf nu ging ik vertrouwen en leven Leven. Maar —natuurlijk— en geld dan? En ... oh wacht even ...

Wat is geld eigenlijk? Écht?
Wat betekent geld voor mij?
En is het waar?

Ik vond inspiratie en begon te zien wat ik als kind al voelde

Du moment dat ik stopte met mezelf voor de kop slaan —'ja maar' en 'ik moet het verdienen' en 'er is iets mis met me dat ik dat niet doe'— werd ik nieuwsgierig.

Ik vond inspiratie en begon te zien wat ik als kind al voelde.Ik begon mijn talenten te delen in plaats van te wachten op een koper. Ik organiseerde workshops en bijeenkomsten. Ik begon te schrijven. En ik dook een experiment in: tien maanden zonder geld leven, werken en reizen. Alles bracht mij tot dezelfde bevrijdende conclusie: geld gaat nooit over geld.

Geld gaat nooit over geld.png
Sinds ik naar geld ben gaan kijken —écht— is geld een ontdekkingsmiddel geworden

Ik geloof dat ieder van ons het leven voelt waarvoor we geboren zijn. En ik zie velen van ons worstelen omdat de wereld vooral goed lijkt te keuren wat volledig tegen onze natuurlijke stroom indruist. In deze worsteling is geld één van de grootste manipulators. Tot we zien wie manipuleert.

Geld gaat nooit over geld thumbnail.jpg

Geld heeft de macht die wij het geven. Elke dag, in dingen groot en klein, is geld wat wij ervan maken. En sinds ik naar geld ben gaan kijken —écht— is geld een ontdekkingsmiddel geworden.

Ik worstelde er als kind al mee. Dus mijn ontleren is niet alleen voor grote mensen
Mundo 4 - foto door Anlieka Marconi.jpg

Ik schrijf, film en spreek over wat mij sterkt om te leven voorbij 'ja maar'. Ik creëer ruimte voor mensen, organisaties en systemen om hun relatie tot geld en de maatschappij en de wereld te transformeren. Ik promoot een eerlijk en rechtvaardig leven dat voelt als Leven. Maar bovenal ben ik aan het ontleren wat mij ervan heeft weerhouden écht te zijn.

Dit zijn dingen die ons allemaal aangaan. En ik worstelde er als kind al mee. Dus mijn ontleren is niet alleen voor grote mensen.

Het is mijn wens om een beweging aan te wakkeren waarin jong en oud niet anders meer kan dan vorm geven aan de wereld die in ons hart klopt. Ik zie deze wereld realiteit worden zodra we beginnen met eerlijk zijn. Eerlijk over onze waarheden en dromen en ideeën —en eerlijk over de overtuigingen die ons daarvan weghouden.

Dus in eerlijkheid zie ik onze deur naar vrijheid. En onze grootste uitdaging. Want ken jij jouw blinde vlekken? Ik niet. Totdat ik iets of iemand ontmoet die mij helpt zien.

Ik, jij, samen, écht, werkt.

Ik, jij, samen, echt, werkt.png
 
portretten-51_vk.jpg

Ik ben
eerlijk, vallend en opstaand

Ik breng
ruimte, visie, moed

Wat ik nu het liefste doe
delen wat mij sterkt om te Leven voorbij 'ja maar' en 'moeten' en 'verdienen'. Een beweging aanwakkeren waarin jong en oud niet anders meer kan dan vorm geven aan de wereld die in ons hart klopt.

Idéfix is voor mij
deze beweging. Een thuis waar het mag kloppen.

Mijn ontwakende idee
> een boek: Geld gaat nooit over geld
> een plek: een stuk grond dat ik met een groep mensen beheer en tot leven laat komen, waar we experimenteren, ontdekken en delen hoe we samen en met de natuur kunnen leven, waar groot en klein naartoe kan om zichzelf te (her)vinden, waar we staan voor ons recht hier op aarde in vrijheid te zijn.

Contactgegevens
AstronautsOnEarth.org
mundo@astronautsonearth.org
06-42929376

 
Idéfix