Als kind al, was ik gefascineerd door de mensen om me heen, wat ze deden en op welke manier, maar ook waarom ze dingen deden. Dit vertaalde zich in mijn middelbare schooltijd naar een keuze voor de studie psychologie. Hard op weg naar een carrière als therapeute, begon er iets te knagen. ‘Ik ben wel op de goede weg, maar er klopt iets niet..’, dacht ik tijdens mijn semester in Australië. Uiteindelijk koos ik als dappere 20-jarige voor het training & development-pad en raakte ik verslingerd aan persoonlijke ontwikkeling.

laundrylinecity.jpg

Mensen helpen hun leven op een dusdanige manier in te delen dat ze er het gelukkigst van worden en alles wat bij dit proces komt kijken. Hulp bieden bij het dealen met oude demonen, angsten en patronen, het behalen van kleine en grote doelen, het uitpakken van ideeën, een klankbord zijn bij het maken van keuzes, maar ook de wat praktischere zaken als stress-, tijdmanagement en work/life balance. 

portretten-42.jpg
Ik zou willen dat je dit gevoel in een doosje zou kunnen stoppen

Vaak kom ik zinderend dit soort sessies uit, omdat het zoveel raakt dat voor mij de waarde van het leven aangeeft. Helderheid creëren voor jezelf, door oprecht met elkaar in contact te staan. Eerlijk zijn en in onderling vertrouwen op onderzoek gaan naar onderliggende redenen, gevoelens en verlangens. Daar krijg ik energie van! Je bent nooit ‘af’ als mens, dus het doet me altijd deugd als iemand bij me komt die besloten heeft zichzelf een moment van onderzoek te gunnen. En om hulp hierbij durft te vragen. Voor deze beweging, die ik gelukkig steeds meer zie ontstaan in onze samenleving, wil ik steeds meer ruimte maken. Een ambassadeur voor de kwetsbaarheid noem ik het weleens, gekscherend. Dat iedereen maar mag ontdekken hoe mooi het kan zijn om in al je kwetsbaarheid te durven zeggen: ‘Ik weet het even niet meer. Wil je me helpen?’. 

 

Als je voelt dat je de enige logische, maar nieuwe weg in bent geslagen en je als een klein kind met een vlieger, je missie achterna rent.

Ik hun iedereen het gevoel dat je hebt, wanneer je leven vóór je werkt in plaats van tegen je. Wanneer je toch die ene spannende keuze hebt durven maken, je opeens energie hebt voor tien en dingen op hun plek dreigen te vallen. Als je voelt dat je de enige logische, maar nieuwe weg in bent geslagen en je als een klein kind met een vlieger, je missie achterna rent. Laatst zei ik nog tegen Anne (Idéfix): “Ik zou willen dat je dit gevoel in een doosje zou kunnen stoppen”. Dan kon je het zo maar aan iemand cadeau geven, die even geen idee meer heeft.

 
portretten-76_vk.jpg

Ik ben
oprecht, open en creatief.

Ik breng
een luisterend oor, een frisse blik en ont-troebeling.

Wat ik nu het liefste doe
het liefst ben ik met (een) mens(en) in gesprek over zaken die aandacht nodig hebben. Om deze zaken uit te pluizen en te voelen wat er nodig is om vooruit te komen.

Idéfix is voor mij
een meltingpot van allemaal totaal verschillende mensen die allemaal dezelfde missie hebben; de wereld een beetje mooier maken en ruimte maken voor dingen die aandacht willen.

Mijn ontwakende idee
een plek waar je, in een groep of 1-op-1 ruimte kunt creëren voor jezelf en de zaken die aandacht vragen in jouw leven. Een plek waar je hardop kunt zeggen: ‘Ik weet het even niet’ en dat de ander dan zegt: ‘Ik ook niet, zullen we elkaar helpen?’. Of dit nou in coaching, creatie of training is. Zolang het er maar is. 

Contactgegevens
Miekcrouzen@gmail.com
06-16633689
                                                               

 
Idéfix