Als meisje van zes kreeg ik een solo in een dansvoorstelling. Alle andere meisjes stonden doodstil in een bevroren pose. Toen het licht aanging en de muziek begon te spelen, kwam ik in beweging. Eén voor één raakte ik hen in mijn dans aan, waardoor ze tot leven kwamen en hun eigen dans aanvingen. In dat moment danste ik alsof mijn leven ervan afhing. Voor mij is dans nog steeds de manier om op een betekenisvolle manier over te brengen wat ik diep van binnen voel. In de beweging kan er uitdrukking worden gegeven aan dingen die sluimeren in je onbewuste – dat kunnen pijnlijke herinneringen zijn, of vreugdevolle verlangens, en vaak zijn het beide.

Eén voor één raakte ik hen in mijn dans aan, waardoor ze tot leven kwamen en hun eigen dans aanvingen
portretten-40.jpg

Via een studie Nederlands en filosofie ontdekte ik hoe je via de taal en de dialoog je gedachten die je beperken kunt onderzoeken, en zo vrijheid van geest kunt ervaren. Hele boeken schreef ik vol met gedachtes die in mijn leefden, en vaak voor het eerst zwart op wit werden gezet, zodat ik ze eindelijk eens kon onderzoeken op hun waarheidsgehalte. De meest pijnlijke overtuigingen bleken keer op keer de meest onware overtuigingen te zijn, en stukje bij beetje ontspande de greep waar die gedachtes me tot dan toe stevig in hielden. En zo kwamen voor mij twee kanten van dezelfde medaille samen: vrijheid van lichaam via de dans en vrijheid van geest via de dialoog.

HajekFountain.jpg
portretten-43.jpg
Hele boeken schreef ik vol met gedachtes die in mijn leefden

Nu ik zelf heb mogen ervaren hoe het is om uitdrukking te geven aan wie je werkelijk bent en wat voor kracht daar van uit gaat, wordt ik steeds enthousiaster over het begeleiden van anderen in dit proces. Ik ervaar het als een enorme eer om in gesprek en in dans getuige te mogen zijn van de stappen die de ander daar in zet.

 Illustraties - Olaf Hajek

Illustraties - Olaf Hajek

 
portretten-77_vk.jpg

Ik ben
filosoof, ideeënverhelderaar en danser

Ik breng
aandacht, openheid en humor in wat ik doe

Wat ik nu het liefste doe
Socratische gesprekken leiden, individuele (keuze-)gesprekken voeren en dansen.

Idéfix is voor mij
de plek waar ruimte is om jezelf te laten zien, je dromen te tonen en ongedwongen je ideeën te onderzoeken.

Mijn ontwakende idee
ooit ga ik een school oprichten waar je levenslessen ervaart en daarin helder krijgt wie je bent en wat je te doen staat in het leven.

Contactgegevens
info@lisettestuip.com
06-38003084  

 
Stephanie Limpens