Intrinsiek heb ik de behoefte om altijd weer voor de moeilijke weg te kiezen. De moeilijke weg waarvan mijn hart zegt dat het de goede weg is. Al slaat iedereen rechtsaf, als voor mij links beter voelt ga ik in mijn eentje linksaf. Noem het eigengereid, ingewikkeld of dwars. Ik noem het authentiek en durven luisteren naar mijn intuïtie. Want intuïtie is in mijn hele leven leidraad geweest.  

Al slaat iedereen rechtsaf, als voor mij links beter voelt ga ik in mijn eentje linksaf.
_J9A1015_1.jpg


Mijn keuze voor deze moeilijke weg lijkt misschien onlogisch. Maar ik kan je over deze weg vertellen:

De moeilijke weg loopt niet recht. Hij kent kantelingen en heeft vele splitsingen. Splitsingen zonder bewegwijzering. Je zal moeten kiezen, want niet kiezen is geen optie, dan kom je niet verder. En eenmaal de weg van je keuze ingeslagen is er geen weg meer terug. Je moet door. Het enige wat je kan doen is naar jouw onderbuik gevoel luisteren en erin geloven dat jouw keuze de juiste is.

Er staat geen afrastering langs de afgronden. Maar dat geeft niet. Vaak zijn het maar schijnveiligheden langs die andere wegen.
_J9A2031.jpg
_J9A8597_1 [4757037].jpg
_J9A8121.jpg

De moeilijke weg is niet beveiligd. Er staat geen afrastering langs de afgronden. Maar dat geeft niet. Vaak zijn het maar schijnveiligheden langs die andere wegen. Je houdt je hoofd omhoog en stapt door. Je hoeft je niet vast te houden. Dit kan je op eigen kracht. 

Onderweg kom je kleurrijke andere weggebruikers tegen. Je herkent elkaar, je deelt, lacht, huilt en voelt verbinding met elkaar.

De moeilijke weg is verrassend en avontuurlijk. Want door de vele bochten weet je nooit wat je tegenkomt als je de hoek omgaat. De moeilijke weg is ook rustig. Een stuk rustiger dan al die andere wegen. Maar je bent niet alleen. Onderweg kom je kleurrijke andere weggebruikers tegen. Je herkent elkaar, je deelt, lacht, huilt en voelt verbinding met elkaar. Je leert van elkaar. Maar dan vervolg je weer je eigen pad in je eigen tempo. 

Verhalenavondfeb19bewerkt-21.jpg


De moeilijke weg leidt je over hoge pieken. Vaak via een rotsachtig pad. De reis is intens. Maar eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. Het vervult je met een gevoel van geluk, voldoening en liefde. Maar vooral ook met vrede, vrede met jezelf en je leven. 

Maar op de moeilijke weg kan je ook struikelen. Vallen is dan het ergste wat je kan gebeuren. Blijf niet liggen: opkrabbelen en weer verder gaan. 

Als iets vanuit je hart komt en je gaat ervoor, dan komt het naar je toe.

De moeilijke weg kiezen betekent: je volledig buiten je comfortzone begeven.  Vaak tegen de stroom in moeten gaan. Blijven staan als anderen jouw richting willen bepalen. Het betekent lef hebben om te gaan en te vertrouwen dat het goedkomt.  Want dat komt het. Als iets vanuit je hart komt en je gaat ervoor, dan komt het naar je toe. Dan klopt het. En dat gevoel…dat is ultiem.

 
_J9A2681_1squareDef.jpg

Ik ben
een wolf: ik zet m’n tanden ergens in en laat me niet temmen. Ik hou van vrijheid en ga m’n eigen weg.

Ik breng
een instinctieve blik, een open mind en creatieve invalshoeken.

Wat ik nu het liefste doe
ik zoek het liefst op eigenzinnige wijze de diepgang in allerlei onderwerpen. Met of zonder camera.

Idéfix is voor mij
een thuis voor mede moeilijke-weg-gebruikers. Ik voel mij verbonden met de inspirerende en gelijkgestemde community Fixers. Bij Idéfix kan je even bijtanken, je verdere route bepalen en samen prachtige reisverhalen delen. Vervolgens wordt je weer in beweging gebracht je reis te vervolgen en je dromen en ideeën waar te maken. Want mijn dromen, dat is waar deze weg mij toe leidt.

Mijn ontwakende idee
is om als content creative uiting te geven in beeld en taal aan een merk of bedrijf waar ik voor sta.

Contactgegevens
www.photodezign.nl
imcaschoots@gmail.com
06-43 65 97 99‬

 
verhalenIdéfixteam