Een inclusieve wereld, waarin niemand de monopolie heeft op de waarheid en mensen duurzaam en liefdevol met zichzelf, elkaar en hun omgeving omgaan. Het is een streven waar ik energie uit haal.

Na mijn studie sociologie stond ik dan ook te popelen om van me te laten horen in het maatschappelijk veld en aan de slag te gaan met thema’s als identiteit, verbinding, (seksuele) diversiteit en inclusie. Via een omweg kwam ik bij de experimenteerruimte van het Openbaar Ministerie terecht, vanuit waar we het OM nauwer in verbinding brachten met de samenleving.

Ondanks mijn affiniteit met de thematiek, voelde ik me in de vier jaar dat ik er heb gewerkt, meer dan eens gevangen. Mijn aandacht lag onbewust vooral bij het spiegelen van mijzelf aan mijn collega’s, die allemaal hun wortels hadden in de organisatie. Hierdoor stagneerde mijn eigen creativiteit en gevoel van vrijheid en werd ik een passieve versie van mezelf. Een tijd lang wilde ik me er niet bij neerleggen en had ik letterlijk het gevoel mezelf terug te moeten vechten, om zo toch te laten zien wat ik waard was. Dit lukte soms, al was het altijd van korte duur. 

portretten-2.jpg
waves.jpg
Telkens maar tegen de stroom in willen opvaren werkte averechts

Ook in de vele jaren waarin ik met mijn gezondheid worstelde, was er het gevecht van koste wat kost willen leven als ieder (gezond) ander, al ging ik daarmee dwars over mijn eigen grenzen heen. Een alles of niets scenario, waarin alles betekende mee kunnen komen met de rest en niets, dat ik weken of maanden achter elkaar thuis zat of in het ziekenhuis lag. Ik gaf zonder het door te hebben mijn energie (in bulken) weg door constant te reageren op de dagelijkste stroom van prikkels die van buitenaf mijn kant op kwam. 

Telkens maar tegen de stroom in willen opvaren werkte averechts en ik begon me te beseffen dat ik niet verder kon komen, zolang ik me niet kon verbinden met datgene wat binnen in mij aandacht vroeg, zelfs om aandacht schreeuwde. 

Ik onderzoek hoe ik mijn lichaam als instrument kan inzetten om de weerstand op te zoeken
waves1.jpg
waves2.jpg


Na een lange periode van (af)reageren, was ik in staat om in te zien dat ik zelf een grote veroorzaker was van mijn terugkerende gevoelens van onmacht. Door oprecht en met veel aandacht te onderzoeken wat zowel mijn diepste verlangens als grootste angsten waren, vond ik ruimte om te gaan regeren. Ik besloot in september 2017 om voor mezelf te beginnen, om zo mijn eigen energie, creativiteit en kracht volledig te kunnen ontketenen en ruim baan te geven aan mijn verlangens.

Mijn eigen weg zie ik hierbij zeker niet als leidend voorbeeld, het heeft me vooral nog nieuwsgieriger gemaakt
Eva1.jpg
 

Deze verlangens hebben alles te maken met het onderzoeken van de veranderingskracht, bewegingskracht (of het gebrek hieraan) van het individu. Mijn eigen weg zie ik hierbij zeker niet als leidend voorbeeld, het heeft me vooral nog nieuwsgieriger gemaakt. Wat houdt iemand tegen om te zijn wie diegene het diepst van binnen wil zijn? Welke waarheden liggen er verscholen in het individu zelf en welke liggen er verscholen in de vele systemen waar een individu toe behoort?

Ik merk bij mezelf naast tomeloze nieuwsgierigheid en energie, dat ik een stil en stevig vertrouwen ervaar wanneer ik werk met de weerstand die meer dan eens op komt borrelen bij deze vragen. Via workshops, trainingen en coaching laat ik mensen ontdekken waar deze weerstand haar oorsprong vindt en onderzoeken we wat ze tegenkomen bij zichzelf.

In dit contact met anderen intrigeert het me om zowel het bewuste als het onbewuste aan te wakkeren en te ontdekken welk effect dit samenspel heeft. De laatste tijd vraag ik mij af welke rol stilte hierin kan vervullen. Ook onderzoek ik hoe ik mijn lichaam als instrument kan inzetten om de weerstand op te zoeken. Al spelend en onderzoekend wil ik hier steeds meer ruimte aan geven. Doe je mee?!

waves4.jpg
 
portretten-72_vk.jpg

Ik ben & breng
speels, aandacht, moed     

Wat ik nu het liefste doe
een balans vinden tussen een mooie koers uitstippelen én geduld hebben en me laten verrassen door wat er op mijn pad komt. 

Idéfix is voor mij
een plek waar ik mijzelf tegenkom. Waar ik (samen) kan spelen en kan ontdekken, waar mijn verlangens alle ruimte krijgen om zich te ontvouwen. 

Mijn ontwakende idee
praten zonder woorden         

Contactgegevens
LinkedIn
eva.duffhues@gmail.com
06-18651955

 
Idéfix