Wakker worden

Onze programma's zijn er om wakker te worden én te blijven. Omdat het nooit te vroeg is. Of te laat. Lees hieronder over De Verkenning en het 90 Dagen Programma en laat ons weten hoe we jouw idee kunnen helpen ontwaken. 

Neem zeker ook regelmatig 'n kijkje in onze agenda voor events die we zelf en/of in samenwerking initiëren en lees meer over onze Fixers-community.

 
Verhalenavond-april-30 kopie.jpg
Verhalenavond-april-19 kopie.jpg
 
 
Geen druk maar vrij denken en verwoorden haalt het unieke van mijn idee naar boven. Samen op weg zijn. Ik ben erg blij met deze stap en trots dat mijn idee geboren is!
— Peter Bankers (deelnemer de verkenning)
Peter-Bankers_2.png
 
 
 

De verkenning

Een kanteling van verlangen naar concreet idee.

In deze tijd, waarin we meer dan ooit worden overspoeld met beelden en verhalen van anderen, gaan we in de buitenwereld op zoek naar wat we zelf het liefst willen en kunnen doen. De slapende ideeën die onze uniekheid weerspiegelen raken zo ongemerkt uit het zicht. Door daar aandacht op richten kun je een eind te maken aan een periode vol twijfels.

Door ruimte te maken voor verbeelding wordt je bewust van je verlangens. Geen strategie, geen persoonlijkheidstest, geen profiel met kleurtjes en abstracte termen. Maar precies jij. Afgepeld tot de kern, tot wat jij tot uitdrukking wil brengen in de buitenwereld. Anne helpt jou om hier de vinger op te leggen.

 
 
verhalenavond0318-20 kopie.jpg
Verhalenavond-april-19 kopie.jpg
Verkenning_opbouw_3.png

OPBOUW

De verkenning is een serie van 5 individuele sessies met Anne op maat, waarin je zicht krijgt op jouw slapende idee.

1. Intake met koffie*: we maken kennis en verhelderen je vraag
2. Verkenningstocht** (90 min): we maken een grondige start
3. Vier coachsessies** (75 min): jouw idee en richting worden zichtbaar en er ontstaat beweging!

Locatie: Amsterdam (praktijk aan huis, net buiten de Jordaan)
Investering: € 450,-

* gratis en vrijblijvend
** alleen een eerste Verkenningsgesprek kan ook (€ 120,-)

 
 
Idéfix blijkt geen machine voor succes. Geen machine waar mensen ingaan en bedrijfjes uitkomen. Dat was een opluchting. Het gaat meer over wat jou tegenhoudt om te doen wat je écht wilt
— Jona Dekker (deelnemer 90 dagen programma)
Jona-Dekker_2.png
 
 
 

90 dagen programma

Een kanteling van idee naar verwezenlijking. 

Handen uit de mouwen en timmeren aan je toekomst. In ons 90 Dagen Programma ervaar je de kracht van verbeelden, delen en waarmaken. Als deelnemer experimenteer je met je idee, deel je je voortgang met gelijken en overwin je beren op de weg. Samen maken we een reis die prikkelt, confronteert en opent.

Dit programma is het meest omvattende programma van Idéfix. Door in deze periode verschillende ervaringen op te doen met jouw idee, wordt het robuuster en word jij in je volledigheid zichtbaar. In 9 groepsavonden en 6 individuele sessies komt jouw idee gaandeweg uit je hoofd, in je handen en in beweging. Je bouwt aan het nieuwe en slaat de eerste palen.

 
 
Idefix-opening-11 kopie.jpg
Verhalenavond_MiekNiels.jpg
 
 

De vraag is niet óf je die wens gaat vervullen, maar hóe je dat gaat doen:

1. Ontdekken 
Ideeën beginnen in beelden en laten zich later pas laten vangen in woorden. Door ruimte te maken om te verbeelden kun je jouw idee in zijn volledigheid gaan zien en je door die visie laten inspireren voor de volgende stap. Kun je jouw idee al in gedachten voor je zien...?

2. Verbinden
Het uitspreken van jouw idee of nieuwe richting naar anderen is de eerste beweging van binnen naar buiten. Dat is cruciaal en doodeng tegelijk. Vanuit verbinding met de andere deelnemers ervaar je ruggesteun in het zetten van steeds een stapje verder.

3. Waarmaken
Uitstellen doen we allemaal. Spijt krijg je echter niet van vallen en weer opstaan, maar van stil blijven staan. Met onze steun krijg je overzicht, creëer je richting en leer je beren op weg tackelen. Zo durf je het experiment aan te gaan in het realiseren van jouw eigen idee.

90dagen_opbouw2.png

Opbouw

Het 90 Dagen Programma is het groepsprogramma van Idéfix en een stevige stok achter de deur, waarin de eerste contouren van jouw idee zichtbaar worden en je een eerste versie de wereld in brengt.

1. Intake met koffie*: we maken kennis en je verheldert je vraag.
2. Verbeeldingsavond (3x): je verscherpt je idee en perspectief.
3. Verbindingsavond (3x): je vindt herkenning, deelt inzichten, netwerk en tips. Samen ben je zoveel meer dan alleen!
4. Verhalenavond (3x): je ervaart de kracht van verhalen en krijgt inspiratie. Aan het eind van de drie maanden vertel jij jouw verhaal.
5. Coachsessies (6x): individuele begeleiding op maat, om zicht te krijgen op je volgende stap in het waarmaken van jouw idee.

Locatie: Idéfix, Bloemgracht 99 Amsterdam
Investering: € 650,-

* gratis en vrijblijvend