Wat ik nu doe:
Ik heb anderhalf jaar op basisschool Laterna Magica gewerkt, en ben daar verantwoordelijk geweest voor kunst en cultuureducatie lessen. Toen ik vorige zomer een maand in de bergen van Noorwegen was, realiseerde ik me dat het voor mij niet  meer klopt wat ik nu doe. Ik wil de natuur in, zelf creeeren en aan de slag. Nu precies een jaar later, ben ik gestopt met mijn werk. Ik ben nu op zoek naar initiatieven en projecten op het gebied van natuur, kunst & cultuureducatue, festivals, yoga, duurzaamheid, community’s etc.  waar ik kan aan haken of die ik zelf opzet. 

Wat ik voor me zien en wil doen (in x jaar):
Mijn uiteindelijke droom is een ‘Creatieve Broedplek’ in de natuur, ergens in Nederland, misschien aan de rand van de stad, misschien ergens anders. Waar samen geleefd, gewerkt en gecreerd wordt. Waar wandelweken zijn, yogaretraites, kunst weken, theater avonden, muziek en diners, festivals, bewustwording, een moestuin, samenwerktrajcten met scholen… 

Zo kan ik nog wel even door dromen.  Een plek waar je jezelf, de ander en de omgeving weer even kan ont-moeten.

Hoe ik daar nu stappen in zet:
Ik ben het afgelopen jaar veel aan de slag geweest met deze droom, het beeldend maken, contacten zoeken, brainstormen, praten. Nu ik mijn baan heb opgezegd, spring ik echt in het diepe en geef ik mijzelf ruimte. In september is er even rust en tijd voor het opnieuw invulling geven aan mijn idee. In oktober ga ik de training Ecovillage Design Education volgen in Schotland. 

Wat ik (daarbij) nodig heb en zoek:
Ik zoek mensen die het leuk vinden om over deze ideeën te brainstormen, tijdens een wandeling, een kop koffie, een glas wijn. Ik hou er van om samen te creeeren, te broeden en elkaar te inspireren. Ben op zoek naar nieuwe samenwerkingn, en dat kan op allerlei verschillende manieren zijn. En natuurlijk… mensen die zichzelf ook op zo’n plek zien leven. Laten we aan de slag gaan. 

Wat ik graag geef aan anderen:
Enthousiasme en aandacht! Ik ontmoet graag anderen om over ideeën te praten en uit te wisselen. 

Mijn guilty pleasure / fetish:
Boeken verzamelen.. ik ben gek op tweedehands boeken winkels. sleep vervolgens tien boeken mee naar huis, die in mijn boekenkast verdwijnen en daar vervolgens onaangeraakt blijven staan. Ik hou ervan om naar mijn volle boekenkast te staren.. maar wil graag wat vaker een boek eruit pakken. 

 
Simone_rond.png
 

In het kort
Simone beweegt vanuit de stadse kunst- en cultuureducatie de natuur in, waar ze een creatieve broedplek opbouwt. In de tussentijd zie je haar nog regelmatig vanuit de tweedehands boekenwinkel met een pak boeken over straat slepen.  

Contact
simonevandegoor@hotmail.com
06-83945486 

 
Stephanie Limpens