Wat ik nu doe:

  • Ik schrijf, film en spreek over wat mij sterkt om te bewegen voorbij 'ja maar' en 'moeten' en 'verdienen'. Momenteel werk ik aan mijn boek Geld Gaat Nooit Over Geld, dat niet louter uit tekst bestaat, niet alleen voor grote mensen is en straks gratis online staat. Een deel vind je nu al op www.ongehoorzaam.nu.

  • Ik creëer ruimte voor mensen, organisaties en systemen om hun relatie tot geld, de maatschappij, leven en de wereld te transformeren. Ik doe dit tijdens bijeenkomsten, workshops, cursussen en (groeps)gesprekken.

  • Ik bouw op verschillende lagen mee aan Idéfix, o.a. met aandachtig, (h)eerlijke en gezonde voeding. Hoe dit voor mij inhaakt op een onvoorwaardelijk basisinkomen lees je hier.

  • Ik promoot een eerlijk en rechtvaardig leven dat voelt als Leven, ontleer wat mij ervan heeft weerhouden écht te zijn en oefen met lol hebben in zowel vallen als opstaan.

Wat ik voor me zie en wil doen (in x jaar):
Mijn boek is voltooid, gedirigeerd en ontworpen. Een tweede crowdfunding campagne (over de eerste ‘onsuccesvolle’ crowdfunding-campagne lees je op ongehoorzaam.nu/geen-helaas-pindakaas) zorgt voor ontwerp, druk en verzending van ruim 2000 boeken, die bij drukkerij De Raddraaier van de pers rollen.

Het gedrukte en digitale boek bereikt mensen, klaslokalen, bedrijven en overheden, is een bron van inspiratie en geeft brandstof aan de wereld die in ons hart klopt. Een Engelse vertaling van het boek is in de maak, zal eveneens online gratis beschikbaar zijn en te koop als papieren versie en e-book. Oprah vraagt of ik bij haar in de show wil. Over dat laatste moet ik nog even nadenken.

Mijn vriendin Ilse en ik zijn verhuisd naar een plek buiten de stad en wonen we ieder in onze eigen pipowagen, yurt of zelfgebouwde tiny house. Samen met een groep mensen beheren, beschermen en brengen wij een stuk aarde tot leven. We experimenteren, ontdekken en delen wat het betekent om samen en met de natuur te leven. De plek is een haven voor mensen groot, klein, jong en oud om zichzelf te sterken in wie ze zijn en wat hen beweegt.

We zijn een levend, vallend en opstaand voorbeeld voor de wereld waarin wij het liefste willen leven, en een baken voor het recht en de verantwoordelijkheid van ieder mens om in vrijheid een deel van de aarde te bewonen zonder daar elke dag voor te moeten betalen.

Hoe ik daar nu stappen in zet:
Ik werk met een redacteur en een groepje meelezers aan de voltooiing van mijn boek. Of ik met een uitgever ga samenwerken weet ik nog niet. Ik denk het eigenlijk niet want ik word rete-enthousiast van het idee dit boek van begin tot eind te co-creëren met een kleine en grote groep mensen. Maar wie weet… Een deel van het manuscript ligt bij uitgeverij DasMag.

Ik breng mensen bij elkaar die dezelfde droom delen als ik, om onszelf en elkaar te ontmoeten, uit te wisselen wat we voor ons zien en een organische beweging richting het stuk aarde te laten ontstaan. Ondertussen verblijf ik veel op een bijzondere plek in Abcoude en voel ik het moment van verhuizing naderen.

Waar ik behoefte aan heb / wat ik zoek
Voor mijn boek ben ik op zoek naar taal-fetisjisten die twee keer vijfduizend woorden willen checken op alles dt en punt-komma.

Verder, als het (idee van) het boek je raakt, kun je delen wat je vindt op www.ongehoorzaam.nu. En je kunt het boek in woord en/of daad steunen ten tijde van de tweede crowdfunding-campagne. Als je wilt weten wanneer die van start gaat, hoor ik je graag.

Ondertussen en ook daarna kun je mijn basis versterken door:

  • ontbijt te komen proeven en —als je lekker vindt wat we bij Idéfix maken en serveren— het voort te zeggen.

  • mij te steunen met een eenmalige of periodieke gift, groot of klein, in geld en/of in natura. Meer hierover vind je op AstronautsOnEarth.org/voor-de-verandering.


Wat ik graag geef aan anderen:
In groeps-/teamverband en individueel houd ik er van om:

  • Vragen, uitdagingen en beklemmingen rondom geld om te vormen tot geestverruimende ontdekkingstochten.

  • Mensen bij de kern te brengen van wat hen beweegt en wat ze voor zich zien.

  • Perspectieven te bieden buiten de kaders van 'normaal’.

  • Het concept van ‘verdienen’ en ‘business modellen’ om te toveren tot creatieve ideeën en concrete intenties die zorg voor jezelf, elkaar en de aarde voorop zetten.


Mijn guilty pleasure / fetish:
Dit mag je aan niemand vertellen, maar ik houd van films waarin science geen fiction meer is. Dat moeten wel goede films zijn, anders vind ik ze niet goed.

 
Mundo.png
 

In het kort
Mundo onderzoek, speelt en leeft richting een wereld waarin we de concepten van ‘verdienen’ en ‘business modellen’ omtoveren tot creatieve ideeën en concrete intenties die zorg voor jezelf, elkaar en de aarde voorop zetten.

Contact 
06-42929376
mundo@astronau
tsonearth.org
          AstronautsOnEarth.org

 
Idéfix