Wat ik nu doe
Naast mijn rol bij Idéfix ben ik werkzaam voor een start-up in het basisonderwijs. We hebben daarbij als doel om kansgelijkheid voor kinderen in het basisonderwijs te vergroten. En dat begint met het bekrachtigen van leerkrachten. Met het dashboard wat we ontwikkelen geven we onderwijsteams daar meer eigenaarschap over. Ik leg daarvoor contacten met nieuwe scholen en presenteer ons dashboard aan onderwijsteams.

Wat ik voor me zien en wil doen (in x jaar):
Ik voel me als een vis in het water als er een balans is tussen vertragen en versnellen. In snelle tijden anno nu is het juist zo nodig om te vertragen om helderheid te verschaffen. Wat ik voor me zie is dat ik vertragende dialogen faciliteer tussen (groepen) mensen om vanuit een gebundelde en identificeerbare kracht de versnelling op te zoeken.

Hoe ik daar nu stappen in zet:
Ik verken het vertragingsgebied door vele gesprekken te voeren met mensen om mij heen. Of dit nou voor onderwijsteams is of ‘1 op 1’ dialogen: ik word er gelukkig van.

Wat ik (daarbij) nodig heb en zoek:
Mensen voor ongedwongen vertragende dialogen. Op de stoep voor Idéfix of op een bankje in de zon

Wat ik graag geef aan anderen:
Tijd, aandachtigheid en jawel, moppen.

Mijn guilty pleasure / fetish:
Italiaanse discomuziek. Ooit beroemd geworden in de jaren ’80 als Italo Disco. Silver Pozzoli met Around My Dreams is de topper!

 

 
Maurice.png
 

In het kort
Maurice voert graag de dialoog over de balans tussen versnellen en vertragen - het liefst buiten op de zonnige stoep van Idéfix, met een vleugje Italiaanse discomuziek op de achtergrond. 

Contact
06-81233573
maurice@ide-fix.nl

 
Idéfix