< terug naar Fixers

Marije van zoest

Wat ik nu doe:
Na jaren voor LINDA. gewerkt te hebben ben ik halverwege 2017 begonnen als freelancer. Ik maak (online) content voor verschillende magazines, merken, websites en reclamebureaus. Opdrachtgevers zijn onder andere BNN/VARA, Sanoma en Wayne Parker Kent. 

Naast deze klussen ben ik bezig met het opzetten van een online platform gericht op jonge moeders. Er wordt ontzettend veel geschreven over het krijgen van kinderen, het opvoeden en een leven mét. Geweldig om al die theorie te weten en te lezen, maar verhalen van echte moeders en de praktijk mist nog in dit medialandschap. ‘Al die moeders doen maar wat,’: die uitspraak kennen de meesten wel. Maar wát doen ze dan? Dát ga je dus lezen op Je Moeder.

Wat ik voor me zien en wil doen (in x jaar):
Gezien mijn ‘jonge’ staat als freelancer en verse moederschap, gaan betaalde klussen vóór op het voor het werken aan mijn eigen toko. Dat geeft me de voldoening en het zelfvertrouwen van een gevulde bankrekening maar is uiteindelijk niet volledig hoe ik mijn werkende leven voor me zie. Langzaam wil ik toewerken naar een andere verdeling tussen externe klussen en het werken aan mijn eigen platform (waarin mijn eigen platform het grootste gedeelte van mijn week vult). 

Daarnaast wil ik dit platform verder uitrollen dan alleen online. Er moet een podcast komen, (commerciële) samenwerkingen met interessante partners, een winkel, een boek en een aantal events.  

Hoe ik daar nu stappen in zet:
Aan het begin van elke week heb ik (mail)contact met een ‘lotgenoot’; iemand die zich in dezelfde situatie bevindt als ik. Aan de ene kant wil zij voor brood op de plank zorgen, aan de andere kant heeft ze de droom zelf iets op te zetten. Over de mail sturen we elkaar wekelijks onze to-do lijstjes en proberen we elkaar te motiveren en de week daarop op te checken op het gedane werk.

Daarnaast werk ik aan een manier om meer tijd aan Je Moeder te besteden zonder het brood op de plank mis te lopen. Ik durf steeds een hoger uurtarief te vragen, waardoor er meer tijd overblijft voor Je Moeder. 

Wat ik (daarbij) nodig heb en zoek:
Ik heb enorm veel input nodig van andere moeders. Dus wil jij een verhaal delen? Contact me. Mag altijd anoniem, zolang het maar een echt verhaal is. Over opvoeding, zwanger zijn, juist niet zwanger zijn, meningen van anderen, ongelukjes, (postnatale) depressie en al het andere mooie, geweldige, gênante en rauwe dat het moederschap te bieden heeft. Wil je meedoen, hoor ik je heel graag op marijevanzoest@gmail.com :) 

Wat ik graag geef aan anderen:
Ik vind het altijd fijn mee te denken over welke stappen iemand kan zetten om bij zijn doel te komen. Hoe je als je vast zit toch verder komt. En heb je hulp nodig bij de copy van bijvoorbeeld je website? Ik kan helpen. 

Mijn guilty pleasure / fetish:
Wat maar weinig mensen van mij weten is dat ik een uitzinnige fascinatie heb voor... sektes. De Netflix docu ‘Wild, wild country’ over de Bhagwan heb ik dan ook verslonden en ik luister me op de fiets suf aan podcasts over dit onderwerp. Ik hoop dan ook stiekem dat mij op een dag gevraagd word een artikelreeks of boek over dit bizarre fenomeen te mogen schrijven. De research heb ik toch al gedaan ;)

 
Marije_rond.png
 

In het kort
Marije werkt aan een online platform voor jonge moeder en ziet nog veel meer voor zich: een podcast, een winkel, een boek en events. Ze is een copy-expert, helpt daar graag bij én heeft een uitzinnige fascinatie voor… sektes.

Contact
marijevanzoest@gmail.com
06-20876486

 
Idéfix