Wat ik nu doe:
Ik ben een ‘oil man gone green’. Na jaren over de hele wereld te hebben gewerkt in de olie- en gasindustrie, kon ik na het zien van ‘An Inconvenient Truth’ mezelf niet langer voor de gek houden. Ik zegde mijn goedbetaalde, zekere baan op en beloofde mezelf alleen nog in de CleanTech te werken. 
Ik sloot me aan bij The Ocean Cleanup, toen nog klein en onbekend. Als Head of Technology heb ik het concept fundamenteel veranderd en geholpen de startup te laten uitgroeien naar meer dan 50 man.  
Nu leid ik een eigen startup: www.sponsh.co. Onze uitvinding is geïnspireerd door hoe de natuur overleeft in droge kustgebieden. We maken smart materials, die water uit lucht produceren voor drinkwater of irrigatie. We wonen grotendeels in Portugal.

Wat ik voor me zien en wil doen (in x jaar):
Offgrid, zero-energy, betaalbaar water voor ieder kunnen leveren. En daarmee de levens van boeren en communities verbeteren, die worstelen met de toegenomen wereldwijde waterschaarste.  

Hoe ik daar nu stappen in zet:
We zijn het materiaal aan het opschalen naar commerciële grootte en producten aan het ontwikkelen. Deze gaan we in Portugal testen en aanpassen aan de gebruikers om vervolgens grootschalige pilots op te zetten in Zuid-Europa en Zuid-Afrika.

Wat ik (daarbij) nodig heb en zoek:
We staan altijd open voor interessante product ideeën, nieuwe potentiële launching customers en agri distributeurs. 
Verder ziet het er naar uit dat het team snel groter zal worden. In de nabije toekomst zoeken we product designers (industrieel ontwerpers), sales mensen en support in branding, communications en social media. Vooral voor wie graag in een paradijs in Portugal wil wonen: Ericeira (surf stadje een half uur rijden vanaf Lissabon).
Als laatste: waar je me ook enorm mee helpt: like us on Facebook

Wat ik graag geef aan anderen:
Je droom een duwtje geven van concept naar implementatie.

Mijn guilty pleasure / fetish:
Chocola en koekjes, sci-fi, niet ouder willen worden.

 
Lourens.png
 

In het kort
Lourens is een 'oil man gone green' tovert met de producten van zijn startup water uit de lucht, geïnspireerd op de natuur zelf, voor drinkwater of irrigatie. Hij heeft een fetisj voor chocola, koekjes en voor altijd jong blijven.

Contact
06-41515772
lcboot@dds.nl

 
Stephanie Limpens