Wat ik nu doe:
Ha Fixers, ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Jan Ames. Ik ben 32 jaren jong en geboren te Dordrecht, waar ik ook ben opgegroeid. Toen ik 18 jaar was heb ik een jaar in Spanje gewoond om de taal te leren. Dit vanwege het familiebedrijf wat zelfs daar vertegenwoordigd is. Ik ga nog steeds regelmatig naar Spanje en heb een sterke band met dat land.

Daarna ben ik naar Rotterdam verhuisd om daar bedrijfskunde te gaan studeren. Dit met wisselend succes. Na 2,5 jaar gaf ik er de brui aan. Toen was ik nog in de overtuiging dat het leven een groot feest was. Iets wat gevolgen had voor mijn studieresultaten en uiteindelijk ook voor mijn verdere leven. Gelukkig heb ik uiteindelijk door het min of meer kopen van een diploma toch een papiertje kunnen behalen.

Gedurende die tijd werkte ik wel altijd in het familiebedrijf als projectmanager. Het familiebedrijf bestond toen nog uit een aantal autodealerbedrijven. Een echt automan dus! En die liefde voor de heilige koe is ondanks de gedeeltelijke verkoop van dat desbetreffende bedrijf nooit helemaal verdwenen.

Op naar het hier en nu, altijd het belangrijkste moment. Op dit moment werk ik ook nog steeds voor mijn familie bij de investeringsmaatschappij die pas sinds een aantal jaren bestaat. Het bedrijf doet vooral aan beleggingen(in vastgoed) en indirecte investeringen. Ik heb hier ook mijn eigen bescheiden rol in. Ik maak eigenlijk vooral analyses van markten en bedrijven op het strategisch vlak. En verder ga ik me binnenkort d.m.v. een aantal cursussen ook verdiepen in het quantitatieve gedeelte van de analyse en hoe je een bedrijf goed op waarde in kan schatten.

Verder ben ik op dit moment ook bezig met mijn eigen pet project: Het opstarten van een Safe-house. Nou vraag je je natuurlijk af wat dan is. Kort gezegd helpt zo een (beschermde) woonomgeving mensen met verslavingsproblematiek en allerlei psychische en sociaal maatschappelijke problemen de stap van de terugkeer naar de maatschappij te maken. Dit is iets wat me erg aan het hart ligt. Op het moment ben ik bezig met het maken van de financieel forecasts en het maken van een investeringsvoorstel/business plan om hopelijk zo een groen licht te krijgen.

Wat ik voor me zien en wil doen (in x jaar):
Hier ben ik eerlijk gezegd nog niet helemaal uit. Wat ik wel weet is dat ik graag zou willen ondernemen op de verschillende interesse gebieden die ik heb o.a. natuur en auto’s. Er zijn wel een aantal terugkerende thema’s, maar hoe ik dit precies ga bereiken ben ik nog aan het laten uitkristalliseren. Ik hoop in ieder geval bezig te zijn met mijn passies.

Hoe ik daar nu stappen in zet:
Op het moment ben ik bezig met dat safehouseproject samen met een vriend. Ik moet hier eerst nog een aantal stappen in zetten om uit te vinden of het een investeringswaardig project is. Ik weet al dat ik er sowieso niet rijk mee ga worden. Het moet in ieder geval wel rendabel zijn.

Wat ik (daarbij) nodig heb en zoek:
In mijn geval denk ik dat het vooral aan komt op meters maken op het gebied van investeringen en mijn projecten. Maar ook heb ik nog nodig en ben ik op zoek naar mensen om mee te sparren en ook om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Want als ik een ding geleerd heb in mijn leven is dat je in je eentje niks bereikt.

Mijn guilty pleasure / fetish:
Ik krijg binnenkort een puppy, daar heb ik erg veel zin in!

 
Jan.jpg
 

In het kort
Het ondernemerschap is Jan met de paplepel ingegeven. Zijn hart en ziel zit nu in nieuw project: de opzet van een Safehouse voor mensen met oa verslavingsproblematiek om zo de stap van terugkeer naar de maatschappij te maken.

Contact
amesjan86@gmail.com
‭06-51017120‬

 
Idéfix