Back to All Events

Idéfix Exposeert

< terug naar Events

Idéfix Exposeert

 

Wanneer wakkere ideeën uitgroeien tot tastbare creaties verdient dat een podium. Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers ruimte om hun werk én het achterliggende proces te tonen.

Idéfix geeft deze maand de ruimte aan Imca Schoots.

Imca Schoots heeft 4 jaar aan een zeer persoonlijk fotografisch project gewerkt. De camera gebruikte ze om haar ziel bloot te leggen. Een voor haarzelf confronterend proces dat beelden heeft opgeleverd die schuren, ontroeren en verblijden. Aspecten van het leven zoals pijn, kwetsbaarheid, kracht en bevrijding worden getoond door een serie zelfstudies en verstilde landschapsfoto’s.

Een krachtige selectie van deze beelden met een sterk poëtisch karakter zal worden toegelicht door haar openhartige verhaal over het achterliggende persoonlijke proces en de intrinsieke urgentie die leidend waren voor het schieten van deze fotoserie.

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Donderdag 28 nov 2019
Inloop: vanaf 19:00 uur
Event: 19:30-21:30 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 12 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

_J9A8597_1 [4757037].jpg

Over het ontstaan van dit event:
Bij Idéfix worden slapende ideeën wakker, zodat ze kantelen tot tastbare initiatieven die de wereld in gaan.

Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers die dit proces van binnenuit kennen een podium. Hier stellen we tentoon wat door hen zo nauwkeurig en vol liefde bedacht, ontwikkeld, gekneed, gevormd, geschoten, gemaakt wordt. Vaak voor de eerste keer.

Inspirerend, eerlijk en openhartig vertellen deze waarmakers over hoe ze van sluimerend idee zijn aangekomen bij iets dat vorm heeft gekregen, tastbaar geworden is. Volle aandacht is er ook voor het werk zelf, een moment om te vieren! Kom, zet je oren, ogen en hart open en wordt geïnspireerd om ook zelf werk te maken van jouw sluimerende idee.


Over de waarmaker:
Imca Schoots (1973) is in 2014 afgestudeerd aan de HBO Fotografische Vormgeving van de Fotovakschool. Sindsdien werkt ze als autonoom fotograaf aan verschillende langdurige fotografische projecten. Foto's van haar zijn gepubliceerd in New Dutch Photography Talent 2014 van GUP. Haar fotoboek ‘You ain’t seen me’ is uitgegeven door Lecturis in 2017 en gelanceerd tijdens Unseen in Amsterdam.

 
 
Naamloos-2.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 12
Fixer member*: vrij toegang


*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: November 21
Organisatieopstellingen
Later Event: December 4
Verbeeldingsavond