Back to All Events

De Springplank

< terug naar Events

De Springplank

 

“Just do it” is makkelijk gezegd, maar doe het maar eens. In plaats daarvan stellen we vaak uit.

Terwijl niet doen op den duur zwaarder weegt dan wel proberen. Hoe komt het toch dat we vaak precies vastlopen in wat we eigenlijk het liefste willen?

In de woorden van een deelnemer van Idéfix: “Ik had het gevoel dat ik op de verkeerde plek zat, maar liet er allerlei ruis tussen komen”.

Maar steeds weer rijst de vraag: Hoe zou het zijn om mijn eigen winkel te beginnen? Om te verhuizen? Een eigen café te openen? Dat reisavontuur aan te gaan? Deze baan op te zeggen? Dat idee te lanceren in m’n bedrijf? Mijn liefde voor een ander uit te spreken? Wat het ook is: daar kom je maar op één manier achter. Stap op de springplank, en spring…

Om te doen wat jij het liefste doet is lef nodig. Je zal het avontuur aan moeten gaan. Afrekenen met de beren op de weg, jouw poortwachters en andere belemmeringen zoals onzekerheden, twijfels en angst. Tijdens de Springplank leer je durven wat werkelijk belangrijk voor je is. Wat wil je graag? Wat zit er tussen? En hoe kun je dat doorbreken om te gáán?

Events_bg_block_2.jpg

Dag: vrijdag 1 nov 2019
Inloop: vanaf 9.45 uur
Event: 10.00 - 17.00 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 145 los kaartje
(korting voor Fixers*)

Naamloos-1.jpg

Over de opbouw van dit event:
Handen uit de mouwen en niet lullen maar poetsen: deze dag brengt je een sprong vooruit. Gun jezelf om de switch te maken; dit is iets dat al veel te lang sluimert.

Tijdens deze dag leggen we in een groep ieders vraagstuk onder de loep. We werken afwisselend; zowel op dieper als op praktisch vlak, zowel met een systemische als creatieve bril. Vormen als storytelling, lichaamswerk, creatief werk en opstellingen passeren de revue. We werken met maximaal 12 deelnemers. Met twee begeleiders is er ruimte genoeg voor iedereen.

Samen aan de slag geeft herkenning, inspireert en brengt helderheid. Je gaat weer zuiver denken en voelen. Gaandeweg de dag kun je zien wat er mogelijk wordt en wil je niet meer verstoppen, maar is de weg vrij om te gaan.

Durf jij de sprong te wagen?
Maar als je ervoor kiest om jouw idee te ontdekken en wakker te maken zal je magische momenten beleven. Dan komt het naar je toe.

Prijs is inclusief lunch en notebook. Meld je snel aan, er zijn 12 plekken beschikbaar.


Over de initiators: Anne Vries en Eva Duffhues
Anne is socioloog, coach en medeoprichter van Idéfix. Ze geeft dagelijkse leiding aan Idéfix en begeleidt individuen en teams in verschillende vormen. Daarbij prikkelt ze de verbeelding, het delen met anderen en de stappen van waarmaken, omdat die drie niet zonder elkaar kunnen.

Eva neemt je spelenderwijs maar stevig aan de hand richting nieuwe manieren van kijken, doen & zijn. Haar achtergrond is die van de sociologie, systemisch- & lichaamsgericht werk. Ze zoekt als coach en trainer graag de weerstand en diepte op, om juist vanuit daar aan te komen bij wat voor jou wél werkt en klopt.

De volledige verhalen van Anne en Eva lees je bij over/team.

 
 

Ervaringen

"De grootste pijn als je niet in beweging bent is dat je wél verlangen en ideeën hebt en daar met andere mensen over praat, maar het vervolgens niet echt doet. Er allerlei ruis tussen laat komen".
- Jindra

“Het niet uitproberen van wat ik al lang wilde was enorm frustrerend. Ik was bang om vast te roesten in de baan die ik niet meer wilde en bleef toch zitten. Heel beklemmend. Bij Idéfix kon ik uiteindelijk toegeven aan de drang naar verandering”.
- Peter

De Springplank was een erg leuk en inspirerend event. Een rake mix van oefeningen en reflectie, in een hele open en vertrouwde sfeer die Eva en Anne weten te creëren. Wat ik ook erg interessant vond is dat je eigenlijk niet alle ins en outs van je uitdaging aan de hele groep hoeft te vertellen om met voldoende handvatten, ideeen, inspiratie en suggesties de deur uit te lopen”.
- Arjan

“Het idee bleef kriebelen, maar op de één of andere manier begon ik er niet zelf mee. Ik had een andere mindset nodig. Ik merk dat ik inmiddels anders rondkijk en naar mezelf kijk. Ik heb meer zelfvertrouwen en volg meer mijn hart”.
- Annemijn

"Idéfix blijkt geen machine voor succes, waar mensen ingaan en bedrijfjes uitkomen. Dat was een opluchting. Het gaat meer over wat jou tegenhoudt om te doen wat je écht wilt".
- Jona

Verhalenavondfeb19-31.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 145
Fixer*: € 110

*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: October 31
Organisatieopstellingen
Later Event: November 6
Verbeeldingsavond