Back to All Events

Idéfix Exposeert

< terug naar Events

Idéfix Exposeert

 

Wanneer wakkere ideeën uitgroeien tot tastbare creaties verdient dat een podium. Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers ruimte om hun werk én het achterliggende proces te tonen.

Idéfix geeft deze maand de ruimte aan Melchior Overdevest.

Melchior Overdevest legde ruim 450 kilometer af in de wildernis. Het enige doel van zijn tocht was: het zijn in de natuur. Door een ongebruikelijk late lente, kwam hij in juli terecht in een wereld van modder, smeltend ijs en sneeuw; de solitaire reis werd zwaarder dan verwacht en leerde hem veel over hemzelf en het leven.

Tijdens deze reis bracht hij een analoge camera mee. Wanneer de film wordt ontwikkeld blijkt veel beeldmateriaal verloren door een defect. Pas in 2019, wanneer hij het overgebleven materiaal inspecteert, ziet hij de kracht van het werk en besluit hij het te tonen aan het aan publiek.

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Zaterdag 19 okt 2019
Inloop: vanaf 15:00 uur
Event: 15:30-17:30 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 12 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

LandschapMelchiorOverdevest.jpg

Over het ontstaan van dit event:
Bij Idéfix worden slapende ideeën wakker, zodat ze kantelen tot tastbare initiatieven die de wereld in gaan.

Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers die dit proces van binnenuit kennen een podium. Hier stellen we tentoon wat door hen zo nauwkeurig en vol liefde bedacht, ontwikkeld, gekneed, gevormd, geschoten, gemaakt wordt. Vaak voor de eerste keer.

Inspirerend, eerlijk en openhartig vertellen deze waarmakers over hoe ze van sluimerend idee zijn aangekomen bij iets dat vorm heeft gekregen, tastbaar geworden is. Volle aandacht is er ook voor het werk zelf, een moment om te vieren! Kom, zet je oren, ogen en hart open en wordt geïnspireerd om ook zelf werk te maken van jouw sluimerende idee.


Over de waarmaker:
Melchior Overdevest sloeg een nieuwe richting na zijn studie aan de universiteit. Hij verruilde Amsterdam voor zijn geboortedorp om in afzondering zijn ideeën uit te werken.

 
 
MelchiorOverdevestPortret.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 12
Fixer member*: vrij toegang


*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: October 16
Verhalenavond
Later Event: October 22
Organisatieopstellingen