Back to All Events

Idéfix Exposeert

< terug naar Events

Idéfix Exposeert

 

Wanneer wakkere ideeën uitgroeien tot tastbare creaties verdient dat een podium. Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers ruimte om hun werk én het achterliggende proces te tonen.

Idéfix geeft deze maand de ruimte aan Charlotte van der Werff .

Sluit je ogen. Sta even stil; wat vind je hier, binnenin? Wat beweegt je? Het antwoord erop is vaak lastig te vatten. Kon je maar iemand uitnodigen naar een moment, in een herinnering. Ze daar laten staan, laten zien wat jij ziet, voelen wat jij voelt, ruiken, proeven, ervaren. Want beelden komen soms dichterbij dan woorden. De kracht van visualisatie, daar is Charlotte altijd door gefascineerd geweest. Hoe niet alleen beeld, maar ook kleuren, vormen en materiaal je kunnen grijpen. Ze vertellen je een gevoel.

Charlotte geeft je een kijkje naar binnen. Als in een ‘open atelier’ toont ze haar eigen creatieproces waarin experiment en expressie centraal staat. In haar werk staat het samenspel van papier en pixel centraal: want juist de combinatie maakt wie zij is. Zonder een van de twee voelt het niet compleet.

Inspiratie zit voor Charlotte in het verzamelen van uiteenlopende materialen. Intuïtief verwerkt zij deze in haar collages. Door deze vorm van expressie kan zij naar buiten brengen wat van binnen besloten zit.

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Donderdag 18 juli 2019
Inloop: vanaf 19:00 uur
Event: 19:30-21:30 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 12 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

Charlottecontact.jpg

Over het ontstaan van dit event:
Bij Idéfix worden slapende ideeën wakker, zodat ze kantelen tot tastbare initiatieven die de wereld in gaan.

Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers die dit proces van binnenuit kennen een podium. Hier stellen we tentoon wat door hen zo nauwkeurig en vol liefde bedacht, ontwikkeld, gekneed, gevormd, geschoten, gemaakt wordt. Vaak voor de eerste keer.

Inspirerend, eerlijk en openhartig vertellen deze waarmakers over hoe ze van sluimerend idee zijn aangekomen bij iets dat vorm heeft gekregen, tastbaar geworden is. Volle aandacht is er ook voor het werk zelf, een moment om te vieren! Kom, zet je oren, ogen en hart open en wordt geïnspireerd om ook zelf werk te maken van jouw sluimerende idee.


Over de waarmaker:
Bij Charlotte zit design in hart en nieren. Ze studeerde af bij een ontwerpbureau en dook in het diepe door te beginnen als freelance visual designer.Tijdens de studie Communication & Multimedia Design stond voor haar pixel centraal. Maar verlangen naar papier, structuur en het toeval dat je kan verrassen, bracht haar tot het creëren van vrije kunst. Hierin brengt ze pixel en papier samen.

 
 
Collages.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 12
Fixer member*: vrij toegang


*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: July 3
Verbeeldingsavond
Later Event: July 22
Familieopstellingen