Back to All Events

Familieopstellingen

< terug naar Events

Familieopstellingen

 

Ons leven zit bomvol relaties. In een (familie)opstelling onderzoek je jouw positie ten opzichte van bijvoorbeeld je ouders, partner, broer, baas of eigen bedrijf, en ontdek je ruimte voor de volgende stap.

Door de dynamiek in een systeem bloot te leggen kunnen openingen worden gevonden naar meer persoonlijke vrijheid, in verbinding met de anderen. Vanuit wat zich afspeelt krijg je inzicht en zo worden nieuwe keuzes mogelijk; niet vanuit frustratie of wilskracht, maar omdat je jouw meest hardnekkige (familie)patronen op het diepste niveau ervaart en doorziet.

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Maandag 03 juni 2019
Inloop: vanaf 19.15 uur
Event: 19.30 - 22.00 uur
Plek: Johan Van Hasseltkade 227B (zwarte boot)
Prijs: € 25 - €45 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

Familieopstellingen.jpg

Over de opbouw van dit event
Tijdens deze avond is ruimte voor drie vraagstukken. De vraag hoeft nog niet helder te zijn; het kan beginnen met een onbestemd gevoel dat in een voorgesprek op de avond met een van de begeleiders wordt verduidelijkt.

Relaties waarin bijvoorbeeld steeds conflict of ruis ontstaat, of nauwelijks contact meer is, kunnen worden ingebracht. Maar ook vragen over jouw positie ten opzichte van je werk, bedrijf of gezondheid zijn geschikt voor een opstelling.

Aan het begin van een opstelling stelt de inbrenger van een vraag andere aanwezigen op in de ruimte. Zij vertegenwoordigen bijvoorbeeld zijn familieleden, zoals hij hen in relatie tot elkaar ziet. Vervolgens komt de opstelling tot leven, als een tableau-vivant. Het is een voortdurend bewegende spiegel die je wordt aangereikt. Zo worden de onderlinge verhoudingen en verstoringen in het systeem zichtbaar en voelbaar. Tot slot wordt gezocht naar een passende herordening, die een opening geeft naar de toekomst. Deze ervaring en lessen zijn indrukwekkend en bijzonder.


Over de initiators: Anne Vries en Nicole Groothengel
Anne is socioloog, coach en medeoprichter van Idéfix.
Ze geeft dagelijkse leiding aan Idéfix en begeleidt individuen en teams in verschillende vormen. Na haar opleiding Familie- en Organisatieopstellingen neemt ze deze systemische blik mee in haar werk met individuen en in organisaties. Vaak helpt het zichtbaar krijgen van verstrikkingen op de systemische laag om meer beweging te brengen in de ideeën van een individu, of in de flow van samenwerking tussen collega’s.
Het volledige verhaal van Anne lees je bij over/team.

Nicole is oprichter van en drijvende kracht achter Time 2 Thrive. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben geacteerd in verschillende functies en op verschillende posities, is zij sinds een aantal jaren actief als zelfstandig business, burn-out en life coach. Nicole luistert, moedigt aan en help tot uiteindelijk de juiste weg (weer) is gevonden.
Op de website van Nicole vind je meer over haar achtergrond.

 

Ervaringen

 

“Een familieopstelling bij Idéfix is een bijzonder mooie ervaring. Intiem, vertrouwd, weinig poespas. De locatie ademt creativiteit en een nieuw begin. Een prachtige plek om jezelf tegen te komen.”
- Marcia

De avond was heel erg bijzonder; door eens het gevoel te laten spreken, kregen woorden niet de kans te misleiden of te ontkennen. Blijf jullie kunde en wijsheid alsjeblieft delen - dit gun ik iedereen.” 
- Maartje

"Ongelofelijk wat er gebeurt met zo weinig informatie! Puur door wat de vraagsteller instinctief neerzet, komt er precies dát vrij wat nodig is. Het was heel intens om te ervaren, maar tegelijkertijd moeiteloos en vooral een heldere verrijking van mijn inzicht in de complexe, on(der)bewuste verwikkelingen tussen familieleden en de (beperkende) invloed ervan op je leven”.
- Fleur

 
beeld.jpg

Kaartjes

Deelnemers met een vraag (max 3): € 45
Representanten: € 25
Fixers*: vrij toegang (als representant)

*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: June 2
Fixers Brunch
Later Event: June 5
Verbeeldingsavond