Back to All Events

Durf te Vragen

< terug naar Events

Durf te Vragen

 

We vinden het vaak belangrijk om alles zelf te kunnen. Zelf te weten. Zelf te doen. Vanuit één brein, netwerk, set aan ervaringen, expertises, moet dan alles voortkomen. Daar wordt het leven en ons werk niet makkelijker op. Al voelt het soms veiliger om ideeën en plannen bij je te houden. 

“Stel je wel de juiste vraag?” Dat is de eerste vraag van deze ochtend. Met een Socratische methode onderzoeken we welke vraag de kern van ieders probleem vat. Als je die te pakken hebt, dan verleg je je focus automatisch om het gebied waar de oplossing zich begeeft. 

In deel twee ervaren we de kracht van durven vragen. Als je vraagt wat je echt wil, dan groeit de kans dat je dat ook daadwerkelijk krijgt aanzienlijk.

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Zaterdag 18 mei 2019
Inloop: vanaf 09.45 uur
Event: 10.00 - 12.00 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 20 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

idee+op+straat.jpg

Over het ontstaan van dit event
Als je de juiste vraag aan de juiste persoon stelt, wordt het onmogelijke mogelijk. Hoe meer je over je idee(ën) deelt, hoe groter de kans dat andere mensen hier op gaan voortbouwen, waardoor jouw idee sterker wordt.

Als je durft te vragen maak je handig gebruik van wat heet ‘sociale overwaarde’. Samen hebben we veel over dat we graag geven; creativiteit, kennis, netwerk, aanvullende ideeën, oplossingsrichtingen, wat dan ook. Zo vlieg je in het waarmaken van je idee, wens, plan of project makkelijker in de flow. Durf te vragen en je krijgt meer dan je jezelf kunt geven.


Over de initiator: Anne Vries
Anne is socioloog, coach en medeoprichter van Idéfix.

Ze geeft dagelijkse leiding aan Idéfix en begeleidt individuen en teams in verschillende vormen. Daarbij prikkelt ze de verbeelding, het delen met anderen en de stappen van waarmaken, omdat die drie niet zonder elkaar kunnen.

Het volledige verhaal van Anne lees je bij over/team.

 

Ervaringen

 

“Er bleek een vraag achter mijn vraag te zitten. Vanaf het moment dat die blinde vlek oploste, zag mijn probleem er al heel anders uit. Toen ik daarna de stapels tips kreeg kon ik haast niet wachten om aan de slag te gaan”.  
- Alexander


“Tips krijg ik genoeg uit m’n eigen omgeving, maar vaak zijn die niet raak. Alsof de tip niet écht bij de vraag past. Soms denk ik ook: heb ik eigenlijk al wel echt een vraag, of de juiste vraag gesteld? Deze Idéfix-sessie is anders, met een opbouw die je meeneemt als een golf, met groot effect. Voor je het weet heb je een glasheldere vraag gesteld aan de groep én krijg je allerlei oplossingrichtingen terug. Ik kan weer verder bouwen!
- Joost

 
dtv_vk.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 20
Fixer member*:
vrij toegang

*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: May 15
Verhalenavond
Later Event: May 31
Idéfix Exposeert