Back to All Events

Verhalenavond

< terug naar Events

Verhalenavond

 

Dromen kunnen in de soep lopen, maar ook een succes worden, en dat is allebei best eng. 

De sprekers van vanavond vertellen ieder een persoonlijk verhaal over hoe je korte metten maakt met stilstand en onbehagen; met dat knagende gevoel van niet doen wat je het liefst zou willen. Zij laten je van dichtbij een proces zien dat nog in volle gang is. 

Dit zijn geen shiny succes stories; wel inspirerende en échte verhalen van binnenuit. Over wat je voelt en meemaakt als je een idee ontvouwt, over beren onderweg, over vallen en opstaan. Over hoe je je ritme in waarmaken vindt en het lef verzamelt om te dóen. Ze beschrijven een persoonlijk proces van verandering, dat nog niet is uitgekristalliseerd, nog geen einde kennen. Gelukkig maar: deze verhalen gaan over de kanteling van droom naar doen die nú gaande is. Ze bruisen van leven. Een avond waar je ook zelf geprikkeld om in beweging te komen met wat je het liefste doet.

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Woensdag 15 mei 2019
Inloop: vanaf 19.00 uur
Event: 19.30 - 22.00 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 12 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

Verhalenavondfeb19-4.jpg

Over het ontstaat van dit event
Vaak wordt het podium gegeven aan sprekers die ‘er’ al zijn. In eerste instantie was de Verhalenavond alleen bedoeld voor het eigen netwerk van deelnemers aan onze programma’s. Zo konden zij van dichterbij begrijpen wat er in de rollercoaster die Idéfix heet nou eigenlijk gebeurt.

Gaandeweg ontdekten we dat de Verhalenavond zoveel deed met de luisteraars, dat we hem breed toegankelijk wilden maken. In een tijd waarin veel verhalen worden ‘opgefluft’ is het een verademing om naar echte verhalen te mogen luisteren. Deze echte verhalen zijn als schilderijen: de woorden, lijnen en metaforen openen in iedereen iets anders. De toeschouwer kiest - vaak onbewust - zijn of haar eigen raakpunten. Zo komt er veel meer in beweging dan bij de verteller alleen.


Over de initiator: Anne Vries
Anne is socioloog, coach en medeoprichter van Idéfix.

Ze geeft dagelijkse leiding aan Idéfix en begeleidt individuen en teams in verschillende vormen. Daarbij prikkelt ze de verbeelding, het delen met anderen en de stappen van waarmaken, omdat die drie niet zonder elkaar kunnen.

Het volledige verhaal van Anne lees je bij over/team.

 

Ervaringen

 

“Succes zit niet in het eindresultaat, heb ik nu ontdekt. Deze avond is een en al uitnodiging om te beginnen aan wat je eerder nog niet durfde. De sprekers leven dit voor en zijn tegelijkertijd nederig ten aanzien van hun eigen proces. Ik ben geraakt en wakker.” 
- Thijs 


“Ik zat er klaar voor, met pen en papier in mijn hand. Klaar om te ontdekken wat een idee is en hoe je datontvouwt.De verteller ging zitten en sloot zijn ogen. Ogenschijnlijk gebeurde er niks en tegelijkertijd zo veel. Hij grondde zichzelf, opende zijn ogen en keek de zaal rond. Pas toen hij er klaar voor was, deelde hij zijn verhaal. Over omwegen, obstakels uit je omgeving en die innerlijke kritische stem. Binnen die eerste minuut van zijn verhaal lag mijn papier weer in de tas. Niet de structuur, niet het hoe van het idee ontvouwen was belangrijk, maar de persoonlijke ervaring en het delen ervan.”
- Kiki

 
Verhalenavondvk.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 12
Fixer member*:
vrij toegang

De Verhalenavond is los te bezoeken en is onderdeel van van het 90 Dagen Programma, ons groepsprogramma waarin ideeën mijlpalen worden.

*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: May 11
De Proeftuin - Het Vrouwenbrein
Later Event: May 18
Durf te Vragen