Back to All Events

Idéfix Exposeert

< terug naar Events

Idéfix Exposeert

 

Wanneer wakkere ideeën uitgroeien tot tastbare creaties verdient dat een podium. Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers ruimte om hun werk én het achterliggende proces te tonen.

Idéfix geeft deze maand de ruimte aan Renée de Groot.

Met ‘Quintessence’ toont Renée waar haar fotografie in wezen om gaat. Voor haar eerste solo-expositie heeft ze gekozen voor beelden die voor haar betekenisvol zijn. Het is een samenstelling van verschillende projecten, haar vrije werk maar ook van werk in opdracht. De portretten, landschappen en stills tonen een bepaalde eerlijkheid die typerend is voor haar fotografie.

Via haar foto’s, persoonlijke verhalen en dagboekfragmenten neemt Renée je deze avond mee op reis. Een pad vol twijfels, keuzes, onzekerheid, vallen en opstaan, tegenslagen en voorspoed. Wat brengt het haar om als fotograaf écht te durven kiezen voor wat ze het liefste doet?

Events_bg_block_2.jpg

Dag: Vrijdag 10 mei
Inloop: vanaf 19:00 uur
Event: 19:30-21:30 uur
Plek: Idéfix Amsterdam
Prijs: € 12 los kaartje
(vrij entree voor Fixers*)

Renee de Groot portretfoto 2.JPG

Over het ontstaan van dit event
Bij Idéfix worden slapende ideeën wakker, zodat ze kantelen tot tastbare initiatieven die de wereld in gaan.

Met Idéfix Exposeert geven we waarmakers die dit proces van binnenuit kennen een podium. Hier stellen we tentoon wat door hen zo nauwkeurig en vol liefde bedacht, ontwikkeld, gekneed, gevormd, geschoten, gemaakt wordt. Vaak voor de eerste keer.

Inspirerend, eerlijk en openhartig vertellen deze waarmakers over hoe ze van sluimerend idee zijn aangekomen bij iets dat vorm heeft gekregen, tastbaar geworden is. Volle aandacht is er ook voor het werk zelf, een moment om te vieren! Kom, zet je oren, ogen en hart open en wordt geïnspireerd om ook zelf werk te maken van jouw sluimerende idee.


Over de waarmaker: Renée de Groot
Renée (1989) is afgestudeerd aan AKV | St.Joost te Breda in 2011 met documentaire fotografie als richting. Sinds vijf jaar is ze zelfstandig mode- en portretfotograaf en werkt ze voor klanten als Scotch & Soda, Oilily, Vogue Netherlands, Glamour Nederland, Vrij Nederland, Parool, Mr. Porter en De Bijenkorf.
In haar fotografie beweegt Renée zich tussen verschillende disciplines zoals mode-, portret- en documentaire fotogafie; allen gekenmerkt door haar lichtgebruik waarmee ze intimiteit creëert in haar beelden'

 
 
web.jpg

Kaartjes

Los kaartje: € 12
Fixer member*:
vrij toegang


*Als Fixer Member maak je deel uit van onze Community en ontvang je vrij toegang op alle reguliere events.

Earlier Event: May 9
Dreamtime
Later Event: May 11
De Proeftuin - Het Vrouwenbrein