Back to All Events

Familieopstellingen

< terug naar Events

Familieopstellingen

Maandag 4 februari 2019
19.00 - 21.30 uur (inloop va 18.45)
Idéfix, Bloemgracht 99

0e6504e26f4b4bce01deee1d031b89be kopie.jpg

Ons leven zit bomvol relaties; we zijn allemaal onderdeel van groepen, je familie, organisatie, vrienden en meer.

In een (familie)opstelling onderzoek je jouw positie ten opzichte van bijvoorbeeld je ouders, werk, partner, baas, broer of zus, of eigen bedrijf, en ontdek je ruimte voor de volgende stap. Door de dynamiek in een systeem bloot te leggen kunnen openingen worden gevonden naar meer persoonlijke vrijheid, in verbinding met de anderen.

Opbouw
Voorafgaand aan de opstelling verhelderen we het vraagstuk, vaak ten aanzien van relaties in je leven (een zus, ouder, partner, collega, vriend, etc). Relaties waarin steeds conflict ontstaat, er iets blijft knagen, ruis is, of zelfs helemaal geen contact meer is, kunnen worden ingebracht. Maar ook vragen over jouw positie ten opzichte van werk, studie, bedrijf of gezondheid kunnen in een opstelling worden onderzocht. De vraag hoeft nog niet helder te zijn; het kan beginnen met een onbestemd gevoel dat in een voorgesprek op de avond met een van de begeleiders wordt verduidelijkt.

Tijdens een opstelling stelt de inbrenger van een vraag groepsleden, die hemzelf en zijn familieleden vertegenwoordigen, in de ruimte op zoals hij hen in relatie tot elkaar beleeft. Dan komt de opstelling tot leven als een tableau-vivant. Het is een voortdurend bewegende spiegel die je wordt aangereikt. Zo worden de onderlinge verhoudingen en verstoringen in het familiesysteem zichtbaar en voelbaar. Daarna wordt gezocht naar een passende herordening, die een opening geeft naar de toekomst.

Door wat zich afspeelt krijg je inzicht en vanuit daar worden nieuwe keuzes mogelijk; niet vanuit frustratie of wilskracht, maar omdat je jouw meest hardnekkige (familie)patronen op het diepste niveau ervaart en doorziet. Deze ervaring en lessen zijn altijd indrukwekkend en bijzonder.

Begeleiding
Anne Vries van Idéfix en Nicole Groothengel van Time2Thrive zullen de avond gezamenlijk begeleiden.

Investering
- € 45 voor deelnemers die een vraag willen inbrengen (max. 3)
- € 25 voor representanten (deelnemers zonder eigen vraag)
- Fixers: vrij toegang (als representant)
Lees
hier alles over het Fixer Membership

Earlier Event: February 3
Fixers Brunch
Later Event: February 6
Verbeeldingsavond