Back to All Events

Nieuwe paden banen

< terug naar Events

Nieuwe paden banen

Donderdag 13 december 2018
18.30 - 22.00 uur
Idéfix, Bloemgracht 99

Nieuwe paden banen

Hoe baan je jouw unieke pad? Hoe begin je iets vanaf nul? En hoe maak je de cirkel rond?

Saskia op de Weegh ging haar avontuur aan: een boek maken zonder vooraf te weten wat het precies zou worden. En nu is het er: Nieuwe paden banen.

‘Ik begon met mijn nieuwsgierigheid naar hoe je nieuwe paden baant — én naar wat voor boek ik zou maken wanneer ik mezelf zou volgen, stap voor stap. Het werd een prachtige reis waarin ik pioniers mocht interviewen, me liet inspireren door de natuur en me vallend en opstaand vrijgaf aan mijn creativiteit.’

Tijdens deze avond neemt Saskia ons mee op reis, samen met de foto’s, ontmoetingen en gedichten die zij op haar pad ontmoette. Dit wordt deels verhalenavond, deels workshop, deels onbekend. Nieuwe paden banen gaat over het oplaaien van het vuur dat al in je zit — en over durven vallen, opstaan en gaan.

Reserveer je plek of lees hieronder meer.

Als je:

  • benieuwd bent naar hoe je iets nieuws in de wereld kunt zetten;

  • wilt leren en delen over hoe je daarin je eigen weg volgt;

  • trouw wilt blijven aan jezelf, met vertrouwen in jezelf en in je avontuur;

  • ruimte wilt maken voor het zetten van stappen én het laten ontvouwen van je pad;

heten we je van harte welkom, jong of oud en ook als je alleen wilt komen luisteren.

Deelnemen:

  • Dit wordt een intieme bijeenkomst met maximaal 20 deelnemers.

  • Aanmelden doe je via deze link (niet via Facebook of Meetup.com).

  • Wij hanteren een commitment-bijdrage van €10, vooraf te voldoen. Na afloop vragen wij je om ons te geven wat voor jou goed en kloppend voelt. Als je de commitment-bijdrage niet kunt betalen, neem dan contact op via mundo@astronautsonearth.org of 06-42929376. Waar een wens is, is een weg.

  • Voor Fixers geldt de vrije ledentoegang. Lees hier alles over het Fixer Membership.

  • Inloop 18:30, start 19:00, afronding 21:30 uur.

  • Thee en water staan klaar; ander lekkers kun je aan de bar bestellen.

Saskia

Saskia op de Weegh.jpg

Met mijn man en twee kinderen woon ik in een oude boerderij in de IJsselvallei nabij Deventer. Omgeven door bomen vol noten en fruit, nodigen we mensen graag uit om mee te genieten van de stilte, de natuur en het ontmoeten van gelijkgestemden.

Sinds mijn studietijd ben ik nieuwsgierig naar pioniers, vernieuwers en voorlopers. Wat helpt hen werkelijkheid te laten worden wat ze voor zich zien? Wat helpt hen hun eigen weg te gaan? En hoe blijf je trouw aan jouw pad wanneer mensen om je heen jouw ideeën niet kunnen bevatten?

Ik wil bijdragen aan een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen wereld mag ontdekken. Omdat ik geloof dat het dan pas écht mogelijk wordt om te verbinden en samen te leven. Ik deel graag mijn ontdekkingen en inspiratie door lezingen en workshops te geven, te schrijven en fotograferen en door films te maken.

Meer informatie vind je op saskiaopdeweegh.nl.

Mundo

Mundo.jpg

Ik ontmoette Saskia begin 2018 tijdens een Permanent Beta-dag. Ik voelde een enorme klik — persoonlijk én in wat we voorstaan — en vind het een eer om haar op deze avond namens het Idéfix-team te mogen verwelkomen. Ik zal gastheer zijn, een klein deel faciliteren en mezelf vooral overgeven aan de avond. Meer over mij vind je op onze team-pagina en op AstronautsOnEarth.org.

Anderen over Saskia

‘Een verslavende, aan de lippen hangend, optreden van Saskia op de Weegh, die liet zien & horen hoe je iets helemaal nieuws kunt maken, van iets wat er nog niet is.’
— Willem Bollen over Saskia’s boek Nieuwe paden banen

‘Ik was onder de indruk van de ontwapenende en authentieke diepte die Saskia op de Weegh onlangs liet zien.’
— Lars Lutje Schipholt over een bijeenkomst

Earlier Event: December 11
2019 gaat niet over geld
Later Event: January 8
Vrij met Geld