Back to All Events

2019 gaat niet over geld

< terug naar Events

2019 GAAT NIET OVER GELD

Dinsdag 11 december 2018
18.30 - 22.00 uur
Idéfix, Bloemgracht 99

2019 gaat niet over geld (en wel over...)

‘Wat weerhoudt mij van een leven dat aanwakkert, vervult en klopt?’ Iedereen met deze vraag zal zo zijn antwoorden hebben; meestal beginnen ze met ‘ja maar’, gevolgd door iets met ‘geld’ en ‘moeten’ en ‘verdienen’. Oftewel: 'ik mag er niet zijn'.

Ik ken deze moeder-der-beperkende-overtuigingen heel goed. Ze bezoekt me nog steeds. Maar ze voelt niet meer als waar. En ik dank mijn vrijheid nú mede aan bijeenkomsten waar hartsverlangens er wél mogen zijn.

Deze avond wordt geen college of praatgroep maar een ruimte. We gaan contact maken met een pure intentie voor het nieuwe jaar, voorbij de overtuigingen die ons zo vaak van onze wensen afhouden, en onszelf en elkaar in dit contact sterken. Door onze intentie te verbeelden, voelen, uiten en waarderen, of door er simpelweg mee te zijn.

Kom je 2018 vieren en 2019 ont-moeten?

Reserveer je plek of lees hieronder meer.

Als je:

 • vragen hebt bij jouw verhouding tot geld;

 • ronduit gestrest raakt van geld, en moeten verdienen;

 • je verlangt naar een leven dat aanwakkert, vervult, klopt;

 • je soms alleen voelt op je weg;

  benieuwd bent naar de ruimte voorbij ‘ja maar’;

heet ik je van harte welkom, of je nou zes of zesennegentig bent en ook als je alleen wilt komen luisteren.

Deelnemen:

 • Dit wordt een intieme bijeenkomst met maximaal 20 deelnemers.

 • Aanmelden doe je via deze link (niet via Facebook of Meetup.com).

 • Ik hanteer een commitment-bijdrage van €10, vooraf te voldoen. Na afloop zal ik je vragen om te geven wat voor jou goed en kloppend voelt. Als je de commitment-bijdrage niet kunt betalen, neem dan contact met me op via mundo@astronautsonearth.org of 06-42929376. Waar een wens is, is een weg.

 • Voor Fixers geldt de vrije ledentoegang. Lees hier alles over het Fixer Membership.

 • Inloop 18:30, start 19:00, afronding 21:30 uur.

 • Thee en water staan klaar; ander lekkers kun je aan de bar bestellen.


Over Mundo

Mundo.jpg

In 2016 leefde, reisde en werkte ik tien maanden zonder geld. Een experiment binnen een grotere zoektocht naar vrijheid die mijn leven zou transformeren.

Het is mijn wens en werk om een beweging aan te wakkeren waarin jong en oud, ieder op z'n eigen beste manier, vorm geeft aan de wereld die in ons hart klopt.

Ik doe dit met mijn boek Geld Gaat Nooit Over Geld, tijdens bijeenkomsten en sessies, en door heel vaak te vallen en op te staan. Meer info en inspiratie vind je op onze team-pagina en op AstronautsOnEarth.org.

‘Voor iedereen die zich weleens afvraagt waarom hij/zij zijn/haar keuzes laat afhangen van geld: Mundo kan je haarfijn uitleggen wat geld is en hoe zijn relatie met geld in de afgelopen jaren is veranderd. Ik wil niet teveel verklappen, maar het is fascinerend, mindblowing en verademend om naar hem te luisteren.’
— Essa Bloemers

‘Mundo nam mij mee naar de grenzen van mijn comfort er net daarbuiten. Dat was een verrijking. Dank!’
— Wicher Schols

‘Nee, hij had niet alle antwoorden, maar deelde wel zijn ervaringen met me die hem geholpen hadden om hem een vrijer mens te maken. Dit heeft in de loop van 2017 zo ongelooflijk veel verschil gemaakt in mijn leven… En ja, ik ervaar nog steeds verkrampingen hier en daar rondom het begrip geld. Ik blijf leren met vallen en opstaan. Maar het zijn niet meer dan echo’s van de pijn die ik begin dit jaar ervoer.’
— Klazien Schaap

‘In de twee jaar dat ik Mundo nu ken, inspireert hij mij enorm met zijn reis om te leven vanuit vrijheid en verbinding. In de maanden dat hij zonder geld leefde en ook nu hij weer mét geld leeft, rammelt hij zacht en soms hard aan de fundamenten van de financiële systemen. Stelt vragen, met name aan zichzelf. Springt in het diepe en is enorm eerlijk over wat hij daar tegenkomt. Hij houdt een liefdevolle spiegel voor. En hij is een geweldige verhalenverteller.’
— Ymkje van der Haar

Earlier Event: December 10
de Geen Idee-Tafel
Later Event: December 13
Nieuwe paden banen