Back to All Events

Maakbaarheidsgedachtes

< terug naar Events

Maakbaarheidsgedachtes

Zondag 09 december 2018
14.00 - 16.30 uur
Idéfix, Bloemgracht 99

Symptom treatment_2x3.jpg

Voor elk probleem is een oplossing. Voor elke ziekte een medicijn. Een gebroken bot krijgt een laag gips erom heen en een gebroken hart een reeks praatsessies. Zo kunnen we zelf beschikken over ons lot en lijkt gezond zijn een keuze – ziek zijn is geen echte optie. Ook met onze gezondheid zoals die is nemen we geen genoegen meer. Deze kan immers geoptimaliseerd, het kan áltijd beter!

In hoeverre is het functioneren van ons lichaam maakbaar? Wat doet het met ons en onze maatschappij wanneer we een haperend lichaam zien als iets wat bestreden kan en moet worden? Wanneer we constant streven naar de beste versie van onszelf?

Het lichaam is maakbaar. Dat is de stelling van deze middag. Via de socratische gespreksmethode gaan we in een intieme groep van max. 8 mensen onderzoeken wat deze stelling met ons doet. Een prikkelende zoektocht waarbij we aan de hand van eigen ervaringen door dringen tot de kern, de waarde en de illusies rondom het begrip ‘maakbaarheid’.

Regulier: € 10
Fixers: vrij toegang
Lees
hier alles over ons Fixer Membership
Prijzen zijn incl. thee en water en excl. andere drankjes (te bestellen aan de bar)

Earlier Event: December 7
WeWorldwide Diner
Later Event: December 10
de Geen Idee-Tafel