Back to All Events

Invite Creativity Into Your Everyday Life

< terug naar Events

Invite Creativity Into Your Everyday Life

An Introduction to Brave and Intuitive Painting

Zaterdag 6 oktober 2018
10.00 - 17.00 uur
Idéfix, Bloemgracht 99

IMG_3894.jpg

OVER DE WORKSHOP
We hebben allemaal een creatieve expressiedieschreeuwt eruit te komen. De workshop biedt een voedende en soulvolle aanpak voor de start van elk nieuw creatief proces, door een (geheel) nieuwe manier van schilderen (en zijn) te ontwikkelen vanuit een vrije, niet-oordelendeen experimentele plek.

De focus ligt op het loskomen, het afstemmen op je intuïtie, het loslaten van verwachtingen en het verwelkomen van creatieve expressie op een spelende en authentieke wijze en terug te brengen in ons dagelijks leven en creatieve proces.

Gedurende de workshop demonstreer ik veel van mijn persoonlijke schildertechnieken, terwijl we van begin tot eind een groot origineel schilderij maken. Het proces is onderverdeeld in eenvoudige, hapklare lessen die de kleurentheorie, gelaagdheid, waardecontrast en expressieve “mark-making”.

We maken ook gebruik van oefeningen om het loslaten en loskomen te ondersteunen, verbinding te maken met intuïtie, je ‘inner-critic' te temmen, en je eigen authentieke stijl te ontdekken.

METHODE
Ik benader meestal elk werk zonder plan, zonder vooropgezet idee van hoe het zal aflopen, en volg wat goed voelt in het moment. Door vertrouwd te raken met onze gereedschappen op het doek en vanuit intuïtie te handelen, worden we speels, komen we in onze flow en zijn we bovenal authentiek in het moment.

Als we kunnen vertrouwen op onze intuïtie kunnen we aangenaam worden verrast en een resultaat bereiken voorbij ons eigen verbeelding.

VOOR WIE
De workshop is geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een krachtige sprong op hun creatieve pad, creatieven die op zoek zijn naar een nieuw perspectief, en voor mensen op alle niveaus daartussenin. Deze hart openende workshop biedt een toolbox van nieuwe technieken, samen met een nieuwe creatief perspectief biedt op je werk en op je leven.

.
INVESTERING
€ 85
Deze prijs is inclusief drankjes, lunch en materiaal


DEZE ERVARING IS VOOR JOU ALS

  • Je verlangt naar je eigen creativiteit. Je voelt jeuk op je creatieve reis, maar weet niet waar, of hoe te beginnen.

  • Je wilt je eigen creativiteit ontdekken.

  • Je veel ideeën hebt, maar het moeilijk vindt te kiezen.

  • Je voelt je uitgeblust en je wilt een nieuwe energie laten stromen.

  • Je wilt nieuwe delen van jezelf ontdekken.

  • Je wilt uit je eigen comfort-zone stappen.

  • Je hebt het gevoel dat het te laat is om nieuwe stap te maken (het is nooirt te laat om naar je eigen creativiteit te bewegen!)


OVER JORINDE
Jorinde is een beeldend kunstenaar en consultant, gevestigd in Berlijn. In 2016 verliet ze haar baan als mede-oprichter van het trainingsbureau 'De Upstarter' om een nieuw pad te volgen en meer ruimte te maken voor haar eigen creativiteit en een carrière als kunstenares na te streven. Sinds een jaar heeft ze zich volledig gestort op het creëren van intuïtieve en abstracte kunst. Ze gelooft dat creativiteit en kunst de kracht hebben om ons te ontwaken, te helen en te transformeren. Het kan dienen als een zachte push terug in de juiste richting, van vrijheid, intuïtie, moed en vertrouwen.

Earlier Event: October 3
Verbeeldingsavond
Later Event: October 7
Fixers Brunch