Back to All Events

12 Nights of Storytelling


< terug naar Events

12 Nights of Storytelling
~ A Farewell to Amsterdam ~

Vrijdag 14 september t/m 28 september 2018
20.30 - 22.00 uur
Idéfix, Bloemgracht 99

Simon_vk.jpg

Simon Hodges and his family are leaving Amsterdam. In the words of Walt Whitman, a poet must be poet of their own nation. For the last ten years, Simon’s nation has been Amsterdam. That’s why Simon will evoke the city in spoken word stories and myths drawn from all over the world for twelve nights in a row.

No one will know what stories will be told, least of all the teller. The stories will emerge through dialogue and interaction, created together with whoever attends - all told with Simon’s casual, improvisational style.

Our location is the stunning creative space of Idéfix. With windows that pour onto the Bloemgracht itself, we will be immersed in the spirit and the imagination of Amsterdam. We’ll be listening to stories that evoke and reveal our lives in this incredible city.

Wherever you're from, in this circle, you'll be welcomed as a friend. We'll feed on antipasti, raise our glasses and then step into the imagination of a world and time we thought we'd forgotten.

Performed and Directed by Simon Hodges storyteller
Producer Brent Laughton
Photography Robin Spruit
Design Eva Carp


Simon Hodges en zijn familie vertrekt uit Amsterdam. In de woorden van Walt Whitman: 'een dichter hoort de dichter te zijn van zijn eigen natie.' De afgelopen tien jaar was Amsterdam de natie van Simon. Om deze reden herbeleeft Simon de stad in twaalf aaneengesloten dagen via Spoken Word Stories en mythen van over de hele wereld. Niemand zal weten welke verhalen worden verteld, laat staan de verteller zelf. De verhalen ontstaan door middel van dialoog en interactie, gecreëerd met iedereen die aanwezig is - alles in Simons nonchalante, improviserende stijl. Onze locatie is de verbluffende creatieve ruimte van Idéfix. Met ramen die tot in de Bloemgracht zelf reiken, worden we ondergedompeld in de geest en de verbeeldingskracht van Amsterdam. We zullen luisteren naar verhalen die ons leven oproepen en onthullen in deze ongelooflijke stad. Waar je ook vandaan komt, in deze setting verwelkomen we je als een vriend. We voeden ons met antipasti, heffen ons glas en stappen in een wereld en tijd waarvan we dachten dat we ze waren vergeten.

Uitgevoerd en geregisseerd door verhalenverteller Simon Hodges
Producent Brent Laughton
Fotografie Robin Spruit
Ontwerp Eva Carp

Earlier Event: September 5
Verbeeldingsavond