90 dagen programma

Een kanteling van idee naar verwezenlijking. 

Handen uit de mouwen en timmeren aan je toekomst. In ons 90 Dagen Programma ervaar je de kracht van verbeelden, delen en waarmaken. Als deelnemer experimenteer je met je idee, deel je je voortgang met gelijken en overwin je beren op de weg. Samen maken we een reis die prikkelt, confronteert en opent.

Dit programma is het meest omvattende programma van Idéfix. Door in deze periode verschillende ervaringen op te doen met jouw idee, wordt het robuuster en word jij in je volledigheid zichtbaar. 

 
Idefix-opening-11 kopie.jpg
Verhalenavond_MiekNiels.jpg
 


De vraag is niet óf je die wens gaat vervullen, maar hóe je dat gaat doen:

ONTDEKKEN - Verken je verlangen

Er zijn momenten in het leven waarop je verlangt naar een helder idee van waar je naartoe wilt. Welke rol wil jij innemen en op welke plek? Als je innerlijke geweten je toefluistert dat je niet op je plek bent is het tijd om ruimte te maken voor wat eerder nog niet mogelijk leek. Inspiratie zit in alles; door wakker te zijn en een gevoeligheid te ontwikkelen voor wat voor jou klopt, wordt zichtbaar wat jij tot uitdrukking wil brengen in de buitenwereld.

VERBINDEN – Durf te delen

Door je wens kenbaar te maken word je zelf vollediger zichtbaar. Deze beweging van binnen naar buiten is een van de meest kwetsbare in het proces, maar tegelijkertijd de meest noodzakelijke. Als je deze stap wil vermijden of uitstellen mis je een grote kans, namelijk om je idee in verbinding met anderen te (laten) verrijken, tastbaarder te maken en nieuwe mogelijkheden te herkennen. Alleen de beweging van binnen naar buiten maakt je idee levensvatbaar.

WAARMAKEN – Vind je ritme

In het realiseren van je idee zijn er veel dingen die je ritme kunnen verstoren en die je moet overwinnen. Hoe doe je dat? Hoe ga je om met tegenslagen en hoe blijf je onderweg trouw aan jezelf? Soms vraagt het om je grenzen te verleggen en soms juist om grenzen te stellen. Vind jouw ritme en het vertrouwen om te kunnen blijven waarmaken.

 
Beeld website 90 dgn.png

Opbouw

Het 90 Dagen Programma is het groepsprogramma van Idéfix en een stevige stok achter de deur, waarin de eerste contouren van jouw idee zichtbaar worden en je een eerste versie de wereld in brengt. In 9 groepsavonden en 6 individuele sessies komt jouw idee gaandeweg uit je hoofd, in je handen en in beweging. Je bouwt aan het nieuwe en slaat de eerste palen:

1. Intake met koffie: tijdens deze kennismaking verhelderen we je vraag.
2. Verbeeldingsavond (3x): je verscherpt je idee en perspectief. Hoe helderder je idee, hoe meer flow je vindt tijdens het waarmaken.
3. Verbindingsavond (3x): je vindt herkenning, deelt inzichten, netwerk en tips. Samen ben je zoveel meer dan alleen!
4. Verhalenavond (3x): je ervaart de kracht van verhalen van jouw voorgangers; inspiratie gegarandeerd. Aan het eind van de drie maanden deel jij op deze avond jouw verhaal.
5. Coachsessies (6x): je krijgt zes individuele sessies op maat, om zicht te krijgen op je volgende stap in het waarmaken van jouw idee.

Locatie:
Idéfix, Bloemgracht 99 Amsterdam

Investering:
Regulier: € 730,-
Fixers: € 630,-
Deze prijzen zijn exclusief BTW


Je kunt op elke Verbeeldingsavond (de 1e woensdag van de maand) instromen in het 90 Dagen Programma, precies wanneer de timing klopt voor jou. Meer weten? Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende intake met Anne:

 
Beeld website 90 dgn 2.png

ervaringen

“Idéfix blijkt geen machine voor succes. Geen machine waar mensen ingaan en bedrijfjes uitkomen. Dat was een opluchting. Het gaat meer over wat jou tegenhoudt om te doen wat je écht wilt”
- Jona

“Ik begon aan dit programma met de zekerheid dat er iets belangrijks in mij zinderde. Iets dat gezien en benoemd moest worden, maar ik wist niet hoe. Hier heb ik avond voor avond en week bij week de liefdevolle, stimulerende aandacht en inspiratie gekregen die nodig bleek om met mijn eigen woorden het borrelende gevoel in mijn buik een stem te geven. Ik kwam binnen met een grote vraag en ging naar buiten met het begin van het antwoord”.
- Mirjam

“Het bleek niet mijn idee dat wakker moest worden, maar ikzelf. Het programma was intens en kwam tot de kern van wat ik aan moest pakken. Ik ben dankbaar voor de begeleiding die ik op mijn reis heb gevoeld. Nu ik klaar ben met het programma, voel ik dat klaar ben om te beginnen.”
- Kiki

De woorden die bij me opkomen als ik terugkijk: heilige vier-eenheid. Tijdens de 90 dagen werd ik
1 — opnieuw wakker gemaakt voor wat mij écht doet bewegen, en alleen dat gevoel is onbeschrijflijk en onmisbaar;
2 — gewezen op stappen die soms zo logisch zijn maar waar ik in m'n uppie gewoon niet op kom;
3 — in contact gebracht met mensen binnen en buiten het programma die mij dierbaar zijn geworden;
4 — door soms hele diepe blokkades heen geholpen, wat de weg weer een stukje vrijer maakte voor 1, 2 en 3.
Intens dankbaar en gevoed,

- Mundo

"Het 90 dagen programma heeft mij op veel meer lagen geraakt dan ik op voorhand had kunnen vermoeden. Ik ben door het 90 dagen programma gaan inzien waarom dit idee mij gevonden heeft en daardoor nog bevlogener geraakt om ermee aan de slag te gaan. Idefix is voor mij een warm bad geweest, waar ik diep in mijn binnenwereld heb mogen duiken, dankzij de bezielende, betrokken begeleiding. Het verraste, inspireerde en prikkelde, bood perspectieven die ik tot dan toe nog niet had gezien. Ik zou iedereen met een sluimerend idee de weg naar de prachtige blauwe voordeur aan de Bloemgracht willen wijzen."
- Daan

“We hadden het over het de toekomst, maar ik voelde mij gevangen in het nu. Bij Idéfix heb ik gezegd 'genoeg'. Door de knoop door te hakken werd mijn lijf wakkerder, mijn hoofd vrijer en mijn idee natuurlijker.”
- Aryan